Ostalo

BLOG JANICE KOSTELIĆ

U Kvitfjell sa sjećanjem na Schladming

Skijaška sezona se približava kraju, ostalo je još samo nekoliko utrka do finala svjetskog kupa koji se ove godine održava u Lenzerheideu, u Švicarskoj. Doznajemo kakvi su dojmovi Janice Kostelić nakon svjetskog prvenstva.

Janica Kostelić   FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Približavamo se polako kraju sezone, očekuju nas još samo dvije stanice prije one posljednje, Lenzerheidea, a na putu prema Norveškoj idealno je vrijeme za malo predahnuti i rezimirati sjećanja na Svjetsko prvenstvo...

U Schladmingu smo već bili toliko puta i mislila sam da ne može biti nešto puno drugačije, ali ipak je bilo. Organizatori su se stvarno potrudili i sve je u tom organizacijskom smislu bilo fenomenalno napravljeno. Domaćini su zadnji dan dočekali i svoju pravu feštu sa zlatom Marcela Hirschera u slalomu i mislim da je on sa svim pritiskom koji je imao stvarno sjajno napravio posao. Uostalom, cijelu sezonu ga tako radi, pa tako nešto nije niti čudno, ali nije baš lako kad imaš toliki teret na leđima...

No, još bolji posao od njega je napravio Ted Ligety. Vjerojatno je malo tko očekivao da će uzeti tri zlata, ali čovjek se tako dobro skija i otpočetka sezone i stvarno samo - kapa dolje.

I mi smo se zadovoljni oprostili od Schladminga jer je Ivica ostvario ono što je htio. Došli smo tamo skijati i uživati, a uz to je uzeo i još jednu svjetsku medalju i bilo je to sve u svemu uspješno Svjetsko prvenstvo. Lijepo je bilo vidjeti i toliko naših mladih na okupu, i nadam se da ćemo uskoro pamtiti od njih i više od uklizavanja Zubčića Neureutheru (srećom i jedan i drugi su neozlijeđeni izašli iz tog dvoboja) :)

Moram spomenuti sa ženske strane Tinu koja je bila vrhunska na cijelom Svjetskom. Treba od nekuda izvući svu tu energiju za sve, wow!!

Nije mi običaj čestitati unaprijed, jer nikad nije gotovo dok nije gotovo... ali, nekako je već davno postalo jasno da će Tina vjerojatno uzeti Veliki globus, a sada još samo uskoro slijedi ta "formalnost" da joj ga predaju u ruke :)

Pozdrav s aerodroma u Münchenu, sutra via Kvitfjell ;)

Janica

Tekst je u cijelosti prenesen sa službene stranice Janice Kostelić www.janica.hr