Brodsko-posavska

GUŽVA NA POLITIČKOJ SCENI

Slavonski Brod se sprema za lokalne izbore

Župan Brodsko-posavske županije, Danijel Marušić, na nadolazećim će izborima opet biti kandidat ispred HDZ-a za župana Brodsko-posavske županije. Prema mišljenju svoje stranke uklapa se u sliku novog HDZ-a - mlad, školovan, perspektivan ali i prisutan u političkom životu županije.

Lokalni izbori održavaju se 19.svibnja   FOTO:Antonio Bronic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / SBonline

Prije četiri godine na mjesto Župana kandidirao ga je Zdravko Sočković.  S obzirom na činjenicu da se općinske organizacije s najvećim brojem članstva redom raspuštaju (Vrpolje, Sibinj i Andrijevci) a time se osipa i dio sveukupnog članstva, nadolazeći lokalni izbori će biti sve smao ne dosadni. Ipak HDZ uz svoje partnere HSS i HSP Ante Starčević mogao bi se provući na nadolazećim izborima no planove bi im mogli donekle  poremetiti sami njihovi članovi iz ogranaka koje su raspustili, kao što je to slučaj u Sibinju, ali i ekipa HDSSB-a koja je pokrila sada već gotovo sve općine Brodsko- posavske županije.

Situacija u Slavonskom Brodu je još neizvjesnija zbog velikog broja potencijalnih kandidata. Pojavila su se neka  nova imena. Naime na ponudi za mjesto gradonačelnika, prema kuloarima, HDZ-u zahvalio se prof. Vlado Prskalo, razgovaralo se i sa Stjepanom Bošnjakovićem a posljednje što izlazi kao nova mogućnost je ime mladog i poduzetnog Dragana Jelića.

Veliki broj mogućih kandidata daje utisak  da HDZ nema koga kandidirati za gradonačelničko mjesto jer se potrebno suprotstaviti natjecati se s Mirkom Dusparom koji komunicira kroz radio emisije, posjećuje i obilazi Mjesne odbore, predaje studentima, odgovara na pitanja preko Fun Page stranice, piše SBonline.