Gospodarstvo

BEZ ODGOVORA

Predstava ministra Jakovine?

Mnogi su današnji posjet ministra Jakovine slavonskim farmama nazvali – cirkusom i predstavom za javnost . Jer, nije dao ni jedan konkretan odgovor, pa ni na jedino pitanje koje mljekare zanima – model i visina naknade štete.

Piše: Republika/STV

Hrvatska seljačka stranke poslijepodne je zatražila ostavku premijera Milanovića i njegove Vlade, jer je, kažu, današnji dolazak Jakovine u Slavoniju samo potvrdio da cijelom krizom oko aflatoksina dirigiraju Dukat, Meggle i ostale mljekarske industrije, a ne hrvatska Vlada. Naime, posjet ministra farmi u Vladislavcima dogovorio je – Dukat.

Zašto ministar dolazi baš na vašu farmu.... ne bih znao... jučer su me nazvali iz Dukata, neki gospodin, ne znam mu funkciju, i pitao je li moguće da dođe ministar Jakovina  na moju farmu, upitao je vlasnik OPG-a  Ivan Kruljac iz Vladislavaca.

I na farmu u Bijelo Brdo cisterna je po mlijeko došla baš kada je stigao i ministar. Kamion sa stočnom hranom na ovoj je farmi čekao ministra za istovar. I cisterna u biopostrojenju prva je koja je stigla s mlijekom.

Zašto se baš ovo dogodilo u Slavoniji? Zato što su odavdje najveći troškovi dostave mlijeka do Zagreba, rekao je Antun Laslo iz Zajednica seljaka Slavonije i Baranje  

Mnogo je teorija kojima se objašnjava sve ono što doživljavaju mljekari istočne Hrvatske, a vidjet ćemo koja će se pokazati istinitom .