Osječko-baranjska

HSS

Tražimo ostavku premijera Milanovića i njegove Vlade

Priopćenjem za javnost oglasio se Osječko-baranjski HSS. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Branko Hrg i Zvonko Pongrac   FOTO:HSS
Piše: Republika.eu

Današnji posjet ministra Jakovine proizvođačima mlijeka u Slavoniji potvrdio je da ovom krizom oko aflatoksina u mlijeku dirigiraju Dukat, Meggle i ostale mljekarske industrije, a ne resorni ministar i hrvatska Vlada jer je Dukat dogovarao današnji posjet ministra Jakovine na farme ( u Vladislavce), a ne resorno ministarstvo koje je zaduženo za resor stočarstva. Danas smo svjedočili tragikomediji u kojoj je ministar Jakovina ,,uspio“ nakon dvadeset i jednog dana od početka ,,aflatoksin krize“ obići hrvatske farmere.

Tragikomedija je što je posjet organizirao Dukat-Lactalis, isti onaj koji je obustavio otkup mlijeka ( kao i Meggle i ostali prerađivači mlijeka) 22.02.2013.god. na 180 mjesta,a sa jučerašnjim danom preko 560!

Bez komentara je Osječko-baranjski HSS na ministrovu tvrdnju da još uvijek ne zna kako i koliko će sanirati štetu koju su uzrokovali Dukat, Meggle, i ostali prestankom otkupa mlijeka s hrvatskih farmi! Možemo reći: TRAGIČNO, STRAŠNO ili što je jedina i prava istina: TRAGIKOMIČNO! To su jedini mogući odgovori na farsu koju su režirali otkupljivači mlijeka i ministar Jakovina!!! S tim što je ministar Jakovina u ovom scenariju u sporednoj ulozi!

Dukat je režiser, scenarist i u glavnoj ulozi u ,,filmu“: KAKO UNIŠTI HRVATSKU PROIZVODNJU MLIJEKA!“

Stoga postavljamo pitanje premijeru Milanoviću( ministra Jakovini ne vrijedi ništa pitati jer on o ničemu ne odlučuje): Zašto se kasnilo s intervencijom i hrvatsku proizvodnju mlijeka ,,bacilo na koljena“? Današnji obilazak hrvatskih farmera i pokušaj ,,posipanja pepelom“ dovoženjem tzv.,,Zdrave hrane“(smjese)iz Državnih robnih rezervi je SAMO POKUŠAJ MAZANJA OČIJU I SANIRANJA ŠTETA koju su učinili ministar Jakovina i KUKURIKU VLADA štiteći interese svojih partnera- mljekarske industrije!

I pitamo premijera Milanovića: Zar par tona smjese može sanirati štetu koju suprouzročili Dukat, Meggle,Vindija i ostali? Zašto spaljujemo hrvatsko mlijeko zbog odluka internih paralelnih sustava kontrole Dukata, Megglea,Vindije i sličnih? Zašto ova Vlada čuva interese velikih igrača kojima je HRVATSKA SAMO INTERES? Zašto dozvoljavate propast hrvatske poljoprivrede, jedine gospodarske grane uz hrvatski turizam koja Hrvatsku može povesti naprijed i izvući iz krize?

Jedini Vaš odgovor koji očekujemo je: OSTAVKA VAS I VAŠE VLADE!!!


Županijska organizacija HSS-a

Zvonko Pongrac

predsjednik