Gospodarstvo

VODA DO GRLA

Radnici Diokija danas pred Banskim dvorima

Radnicima DINA-e i DIOKI-ja voda je odavno došla do grla. Danas će se uputiti pred vrata Banskih dvora.

Predstavnici radnika i sindikata Dine   FOTO:Goran Kovačić/Pixell
Piše: Media Servis

Prosvjedovat će zbog, kako kažu, protjerivanja turskog investitora Čališkana. Poručuju da stečaj DINA-e, nije opcija. Radnici DIOKI-ja traže svojih sedam plaća...

U Zagreb stižemo s četiri autobusa, rekao je Media servisu sindikalist iz DINA-e Predrag Mihaljević.

"Nakon protjerivanja zainteresiranog investitora Čališkana, jer nije točno da je sam otišao, i nakon olakih tvrdnji ministra Linića da je Čališkan odustao te da je najizglednija opcija stečaj, radnici DINA-e i DIOKI-ja odlučili su prosvjedovati na Markovom trgu. Pozivamo sve koji su izigrani od Vlade da dođu i podrže nas", kazao je Mihaljević.

Radnici očekuju da ih ministri prime u zgradi Vlade. Nevjerojatna im je nezainteresiranost za ovu gospodarsku granu.

"Dosta nam je cviljenja i njihovih laži. Politika je očito odlučila sahraniti DINA-u, a vjerojatno i DIOKI. Ponašaju se kao da ih se uopće ne tiče, a naočigled im propada visokoprofitabilna industrijska grana", rekao je Mihaljević.

Za radnike stečaj ne dolazi u obzir, kažu.

Podsjetimo, Čališkan se povukao se iz DINA-e i sa sobom odnio pet milijuna eura državnih jamstava. Ministar financija Slavko Linić rekao je kako je teško očekivati opstanak Petrokemije, a ranije je najavio tužbu pred domaćim pravosuđem.
"Ministarstvo financija već je pripremilo tužbu, ne samo za iznos jamstva već i za neisplaćene plaće i štetu koju je pretrpjela jedinica lokalne samouprave", rekao je Linić.