Osječko-baranjska

TESTIRANO 288 UZORAKA

U Osječko-baranjskoj županiji pozitivno 15 od 288 obrađenih uzoraka

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije testirano je 288 uzoraka od kojih je 15 bilo pozitivno na koronavirus.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu

Šest novopozitivnih osoba je s područja Osijeka, a po jedna s područja Antunovca, Čeminca, Đakova, Erduta, Marijanaca, Satnice Đakovačke, Petlovca, Petrijevaca i Punitovaca.                     .

Na bolničkom liječenju nalazi se 98 osoba oboljelih od COVID-19, i to 72 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 12 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 26 pacijenata s tim oboljenjem. 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 684 osoba.

Policijski službenici provjerili su 31 osobu u samoizolaciji, a samo u jednom slučaju u Belom Manastiru utvrdili su kršenje propisane mjere. Obavili su i 228 nadzora objekata pri čemu nije utvrđeno kršenje mjere.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 59 nadzora provođenja epidemioloških mjera (u 13 objekata uslužnih djelatnosti, 8 pekarnica, po 7 benzinskih crpki, prodavaonica i trgovina te ugostiteljskih objekata, 5 u trgovačkim centrima, u tri fitness centra, a ostale u drugim objektima). Utvrdili su jednu nepravilnost te izdali nalog za njeno otklanjanje.