Nogomet

POTOP NA SVJETSKOM PRVENSTVU

Rukometaši šokantno poraženi od Argentine, Červar usred turnira podnio ostavku!

Težak poraz doživjela je hrvatska rukometna reprezentacija protiv Argentine i umjesto u četvrtfinale, stigla na korak do ispadanja sa Svjetskog prvenstva, a Lino Červar nakon utakmice podnio je ostavku na mjesto izbornika.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu / Media Servis

U Kairu završilo je 23:19. Katastrofalno otvaranje, Argentina je povela 5:0, Hrvatska je prvi pogodak postigla tek u 11. minuti. Sreća da ni Argentinci nisu bili na najvišoj razini u tim trenucima, a Ivan Čupić sa sedam pogodaka vratio je Hrvatsku u život i na poluvrijeme se otišlo s odličnih 12:12 s obzirom kako je sve to izgledalo. Pomislili smo, problemi su iza nas, ali u nastavku novo razdoblje od 15 minuta bez pogotka zapečatilo je našu sudbinu u ovoj utakmici, bezidejni i uplašeni napad nije kapitalizirao nekoliko vezanih obrana Ivana Pešića koje su mogle prelomiti utakmicu. Razočaravajući poraz, jedan od najtežih u posljednjih nekoliko godina.

U napadu smo izgubili utakmicu. Obrana je dobro funkcionirala, nije strašno na ovoj razini primiti ovoliko pogodaka. Pešić je bio odličan, ali napad je odlučio pobjednika“, smatra Čupić, a Marko Mamić izjavio je:

„Problem je što nismo uspjeli prelomiti utakmicu. Sami sebe smo pobijedili, a poklopilo se da je Argentina odigrala taktički dobro i strpljivo. Ostala je ta utakmica s Danskom, ne bojimo ih se, idemo do kraja pokušati izboriti to četvrtfinale“. 

Pred hrvatskom reprezentacijom težak je zadatak, mora pobijediti Dansku a čak ni to ne garantira prolaz.

Ne možemo reći da nismo htjeli, borili smo se i bacali na glavu, ali nismo imali igru i zasluženo su Argentinci pobijedili. Treba biti pozitivan dok postoji šansa, u sportu su čuda moguća. Puno puta se prolazilo iz nemogućih situacija, tako da dok god postoji šansa ja vjerujem“, rekao je Manuel Štrlek.

Nakon utakmice pomalo šokantno Lino Červar podnio je ostavku na mjesto izbornika i poručio da trener kojem ekipa ovako odigra odlučujuću utakmicu ne bi trebao voditi reprezentaciju. Je li to samo vruća glava nakon utakmice, pokušaj nekakvog ‘driblinga‘ koji bi mogao probuditi igrače uoči Danske ili konačna odluka tek se treba razjasniti. Hrvatska i Danska igraju u ponedjeljak u 20:30, Katar i Argentina u 15:30, a jedina varijanta koja donosi četvrtfinale pobjede su Hrvatske i Katara.