Nogomet

NOVI NAPADAČ

Topčagić se priključio Bijelo-plavima: ''Bit će mi čast zaigrati za Osijek!''

Mihret Topčagić novi je napadač NK Osijek! Ovaj 32-godišnji državljanin Austrije, inače rodom iz Gračanice (BiH) potpisao je ugovor na 1,5 sezonu s mogućnošću produženja na još godinu dana i odmah se stavio na raspolaganje stručnom stožeru.

Topčagić se priključio Bijelo-plavima: ''Bit će mi čast zaigrati za Osijek!''   FOTO:NK Osijek
Piše: Republika.eu / NK Osijek

U redove Bijelo-plavih je stigao kao slobodan igrač, a posljednji klub bila mu je litvanska Suduva. Snažan je i visok 193 centimetra, vrlo iskusan s obzirom na dosadašnju karijeru i Nenad Bjelica računa da će s njim zasigurno dobiti potrebnu širinu u napadačkim opcijama.

Bjelica mu prvi pružio pravu priliku

Upravo mu je Bjelica prvi pružio ozbiljniju prigodu u seniorskom nogometu. Bilo je to 2008. u Kärntenu u kojem je naznačio svoj potencijal. Tijekom 2011. otišao je u Wolfsberger gdje je također jedno vrijeme radio s Bjelicom, no tada već kao centarfor koji je skrenuo pozornost na sebe svojim igrama. U WAC-u je bio do zime 2014. kada su on i klub prihvatili ponudu Shakhter Karagande iz Kazahstana. Tamo je proveo dvije godine da bi se potom opet vratio u Austriju, tada u Altach. Wolfsberger ga je ponovno angažirao u ljeto 2016. i odigrao je još dvije uspješne sezone što mu je kasnije omogućilo transfer u Suduvu u kojoj se zadržao dvije i pol sezone, sve do isteka ugovora ove zime.

Zabijao i u europskim utakmicama

Najviše nastupa skupio je za WAC, ukupno 130. Strijelac je pritom bio 30 puta, a u statistici ima i 12 asistencija. Dres Suduve u službenim je ogledima nosio u 61 susretu što je iskoristio za 33 gola, dok je u Shakhteru odigrao 57 utakmica i u 19 navrata pogađao suparničku mrežu. Dodajmo da je za Admiru u ranoj fazi profesionalne karijere nastupio 29 puta i postigao 4 pogotka. Kasnije je zabijao i u kvalifikacijama Lige prvaka, isto tako i u prednatjecanju Europske lige, a svojom bi kvalitetom i iskustvom trebao pridonijeti i Osječanima u borbi za najviše domete na hrvatskoj nogometnoj sceni.

Topčagić: Bit će mi čast zaigrati za Osijek!

"Prije svega želim reći da sam vrlo ponosan što mogu zaigrati za Osijek, klub takve tradicije i velikih ambicija. Od prvog trenutka kada me je Nenad nazvao i pitao postoji li mogućnost da dođem u Osijek odmah sam rekao da sam itekako zainteresiran i vrlo mi je drago što sam sada ovdje", početno je ustvrdio Topčagić.

Nije uopće dvojio kada je uspostavio kontakt s trenerom s kojim je odlično surađivao u onim zajedničkim austrijskim danima…

"Naravno, međutim, nije samo to u pitanju. Igrao sam u Suduvi s Ivanom Kardumom, Domagojem Pušićem i Josipom Tadićem, bivšim nogometašima Osijeka koji su mi rekli samo dobre stvari o klubu čiji ću dres ubuduće nositi. Svi su mi odmah poručili da uopće ne razmišljam, kada je takva ponuda u pitanju i da sigurno neću pogriješiti, da je to svakako ispravna odluka."

Ispunila se trenerova želja da ponovno surađuje s Topčagićem. Bjelica je pokrenuo tu priču i ona je, evo, uspješno realizirana.

"Mihreta sam vodio u svojim trenerskim i njegovim igračkim početcima, kasnije sam ga iz Admire vratio u Wolfsberger gdje smo imali vrlo lijepe zajedničke trenutke. Zabio je puno golova, uveli smo WAC u Bundesligu, da bi kasnije svatko otišao na svoju stranu. Bila mi je želja dovesti ga u Osijek jer znam kakav je ne samo igrački, nego i karakterno. Brzo će se uklopiti u našu momčad, u to uopće ne sumnjam. Isto tako, financijski je za nas dosta povoljna opcija, a riječ je o igraču u najboljim godinama. I treće, tražili smo alternativu za sjajnog Miereza koji se pokazuje u najboljem svjetlu i trebao nam je netko iskusan kada ga treba zamijeniti ili uvesti neku „špicu“ da se razbijaju protivnički „bunkeri“, istaknuo je Bjelica.

Izvor: NK Osijek