Osječko-baranjska

KONTROVERZNI NAČELNIK ZARADIO PRIJAVU

Ušetao na benzinsku bez maske, pa vikao: ''Ja sam Pinjuh, ja mogu šta hoću''

Načelnik općine Čeminac i šef Civilne zaštite te općine Zlatko Pinjuh dobio je od policije obavezni prekršajni nalog zbog nenošenja maske nakon incidenta u kojemu je sudjelovao u ponedjeljak na benzinskoj postaji u Osijeku.

Zlatko Pinjuh   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Republika.eu / Jutarnji.hr

Kako piše Jutarnji list, Pinjuh je bez maske ušetao u postaju, do koje je došao dovezavši se vozilom s oznakama civilne zaštite. Pinjuha, protiv kojega je USKOK prošle godine otvorio istragu zbog korupcije, verbalno je napao 34-godišnji M. C. kojemu je, kako kaže, zasmetalo, Pinjuhovo ponašanje i bahatost.

Sve je potvrdila i policija: "Došlo je do narušavanja javnog reda i mira u kojemu su sudjelovala dvojica hrvatskih državljanina, starosti 34 i 59 godina. Na mjestu događaja policija je utvrdila da je 34-godišnjak počinio prekršaj iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njega podnijeti optužni prijedlog, dok je 59-godišak počinio prekršaj iz članka 47. stavka 2. točke 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti pa će protiv njega biti podnijet obavezni prekršajni nalog", odgovorili su za Jutarnji iz PU osječke-baranjske.

"Ispred mene je očešao čovjeka s malim djetetom, ušao u benzinsku bez maske, uzeo kavu i čitavo vrijeme pričao glasno na mobitel i smijao se. Pitao sam ga kako on kao predstavnik Civilne zaštite može ući bez maske, na što mi je odgovorio: 'Boli te k...c, to je moja stvar'. Ja sam mu rekao da je to stvar svih nas, a pogotovo jer je načelnik općine i predstavlja Civilnu zaštitu. Na to je on odgovorio: 'Je li ti znaš ko sam ja? Ja sam Pinjuh, ja mogu šta hoću'", ispričao je jučer u telefonskom razgovoru za Jutarnji M. C. koji kaže da mu nije žao što je dobio optužni prijedlog, jer nije normalno da se taj čovjek tako ponaša.

Pinjuh, pak, tvrdi da je bio napadnut, ali priznaje da je kriv jer nije nosio masku.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.