Crna kronika

TLO SE NE SMIRUJE

Tri nova potresa pogodila područje Petrinje

Hrvatska se nastavlja tresti. U 6 sati i 18 minuta zabilježena su tri nova potresa jačine 4.7, 4.8 i 3.9 po Richteru s epicentrom na području Petrinje.

Ilustracija   FOTO:Angelo Giordano / Pixabay
Piše: Republika.eu / Media Servis

Podrhtavanje tla se osjetilo i u Zagrebu. Nastavak je to podrhtavanja tla nakon što je jučer u 12:17 snažan potres magnitude 6,2 po Richteru pogodio područje Petrinje, a koji se osjetio diljem Hrvatske. 

Nakon ovog potresa do kraja večeri na pogođenom području Gline, Siska i Petrinje uslijedilo je desetak novih potresa jačine između 3 i 4.4 stupnja. Ozlijeđeno je na desetke osoba, a prema do sad poznatim informacijama u potresu je stradalo 7 osoba među kojima je i 13-godišnja djevojčica iz Petrinje. 

Iz ruševina je spašeno 6 osoba. Centar Petrinje je porušen, a materijalna šteta je velika. Na terenu su pripadnici Civilne zaštite, HGSS-a, vatrogasci i vojnici koji su odmah izašli na teren. Iza velikog broja građana besana je noć, a oni koji nisu ostali čuvati svoje obiteljske domove i brinuti za stoku bili su smješteni u Sportsku dvoranu Brezovica u Sisku.