Politika

NAKON INCIDENTA U VUKOVARU

Državni tajnik Sučić podnio ostavku: "Ponašao sam se neprimjereno, ispričavam se javnosti"

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Stjepan Sučić podnio je neopozivu ostavku nakon incidenta u Vukovaru, stoji u priopćenju ministarstva koje prenosimo u cijelosti.

Državni tajnik Sučić podnio ostavku   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Republika.eu / Media Servis

PROČITAJTEKaos u Vukovaru: državni tajnik vrijeđao policajce u kafiću, pod utjecajem politike sve se htjelo prikriti?!

"U nastavku dostavljamo tekst ostavke:

Zbog svog neprimjerenog ponašanja u Vukovaru, ispričavam se hrvatskoj javnosti i svima koje sam svojom gestom ili izjavom povrijedio. Svjestan odgovorne dužnosti koju obnašam i ne želeći biti opterećenje Vladi Republike Hrvatske, niti Ministarstvu hrvatskih branitelja koji su mi ukazali povjerenje, podnosim neopozivu ostavku na dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja.

Budući da sam vodio proces traženja osoba nestalih u Domovinskom ratu te žrtava II. svjetskog rata i poraća, sve svoje stručno i profesionalno znanje i iskustvo stavljam na raspolaganje Ministarstvu hrvatskih branitelja u slučaju potrebe. Vjerujem kako smo u proteklom razdoblju napravili značajne iskorake i uspostavili sustavan pristup koji ne ovisi o pojedincu, čime se obiteljima koje još uvijek traže svoje najmilije osigurava povjerenje da će Ministarstvo hrvatskih branitelja nastaviti sustavno i predano raditi u procesu rješavanja sudbina njihovih nestalih članova. "