Nogomet

DERBI U SJENI KORONE

Osijek bez čak sedam igrača najavljuje igru na pobjedu protiv Dinama

Nakon prvenstvene stanke 12. kolo Prve HNL donosi i najveći derbi u dosadašnjem tijeku sezone. Osijek u Gradskom vrtu dočekuje vodeći Dinamo, a problema uoči te utakmice sa sastavom imaju obje momčadi. Unatoč novom valu zaraženih igrača u Bijelo-plavoj svlačionici, Osječani najavljuju hrabru igru na pobjedu s kojom bi se Dinamu približili na samo 3 boda i ozbiljno istaknuli kandidaturu u borbi za naslov prvaka ove sezone.

Nenad Bjelica   FOTO:Republika.eu
Piše: Dario Andraković / Republika.eu

Novi problemi oko korone zavaladali su HNL-om, a drugi val virusne zaraze napao je svlačionicu Bijelo-plavih. No, nije samo to problem za Osječane uoči najvećeg derbija ove sezone, već i ozljede dva vrlo važna igrača, Jugovića i Kleinheislera. Već se vidjelo kako momčad bez njih nije ista, ali i sa svim silnim izostancima Osijek ima respektabilan sastav koji će Nenad Bjelica izvesti na travnjak Gradskog vrta u želji da ostvari novu pobjedu i nastavi uspješan rezultatski niz.

"Najednostavnije bi bilo sada tražiti alibi u tome. Svi živimo u takvom vremenu da ne znamo tko će sutra biti na treningu, tko ne. Prilagodili smo se tome, najvažnije da imamo 11 igrača koji su spremni dati maksimum za momčad plus par još na klupi zdravih i ornih i sposobnih da pobjede utakmicu", kaže trener NK Osijek Nenad Bjelica.

Bjelica jako dobro poznaje momčad Dinama, posebno igrače i svjestan je njihove kvalitete, ali vjeruje u svoj sastav i mogućnosti Bijelo-plavih koje su realne u pobjedničkima ambicijama.

"Kvalitetna momčad koja to pokazuje i u HNL-u i Europi. Puta kažem da je najvažnije je kako će moja momčad igrati, bez obzira tko stoji s druge strane i to smo pokazali puno čak i protiv Basela, kada smo mi bili na terenu njih nije bilo. Samo ih trebamo sutra pripremiti da budu na maksimumu, Dinamo ima kvalitete ali smo svjesni i svoje snage", ističe Bjelica.

Cijela momčad zrači optimizmom i vedrim raspoloženjem i tako će biti cijelo vrijeme, ističe Bjelica, pa i sutrašnji susret s Dinamom svi jedva čekaju, i nastupit će igrači orni puni motiva prikazati svoje najbolje izdanje. 

Osijek ima adute s kojima može svladati Dinamo i vjeruju u to svi u klubu i posebice navijači koji se spremaju slaviti poslije utakmice, iako ju moraju gledati pred malim ekranima. 

Osijek i Dinamo u Gradskom vrtu igraju u subotu od 15 sati.