Nogomet

ODGAĐA SE UTAKMICA U PULI

Još šestorica zaraženih igrača NK Osijek!

Više nogometaša NK Osijek dobilo je pozitivan nalaz na Covid-19 i stoga se u subotu neće igrati s Istrom 1961.

Ilustracija   FOTO:Capri23auto / Pixabay
Piše: Republika.eu / I.K.

Novim je testiranjem, već drugim ovoga tjedna, utvrđeno kako su još šestorica igrača NK Osijek pozitivna na koronavirus, što je uz jednog zaraženog od utorka brojka od ukupno sedam osječkih nogometaša koji imaju pozitivan nalaz!

NK Osijek je, na osnovu uputa nadležnog epidemiologa, odmah kontaktirao povjerenika za natjecanje HT Prve lige kako bi, uslijed novonastale situacije zatražio odgodu predstojeće prvenstvene utakmice s Istrom 1961 u Puli. Josip Brezni donio je očekivanu i jedinu logičnu odluku te uvažio razloge zbog kojih Osječani ne mogu u petak krenuti za Pulu

Slijedi propisana samoizolacija

Poznati su Pravilnik o natjecanju i važeće propozicije što se tiče pandemije Covid-19, tako da se ni treća utakmica 9. kola državnog prvenstva neće odigrati. Prethodno su, naime, već odgođeni ogledi Lokomotive i Hajduka te Gorice i Rijeke. Novi termin susreta između Istre 1961 i Osijeka bit će određen naknadno, kao i onaj iz prošlog kola kada smo trebali igrati kod kuće s Lokomotivom. Bitno je istaknuti da su Bijelo-plavi cijeloga tjedna trenirali bez korištenja svlačionica i u koordinaciji s odgovornima u županijskom Zavodu za javno zdravstvo, a i na prostoru cijeloga stadiona su već otprije utvrđena pravila ponašanja u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite. Kod zaraženih igrača su primjećeni neki blaži simptomi ili ih pojedinci uopće i nisu osjetili, ali su unatoč tomu pozitivni. Slijedi im, stoga, propisano vrijeme samoizolacije nakon čega će se ponovno testirati i vjerujemo bez problema vratiti svojim profesionalnim obvezama u Nogometnom klubu Osijek. Svima im želimo brz i uspješan oporavak!