Nogomet

OSJETIO BLAŽE SIMPTOME

Koronavirusom zaražen jedan igrač NK Osijek

Još će jedno testiranje biti obavljeno idućih dana, pa će se vidjeti situacija uoči subotnjeg gostovanja u Puli.

Ilustracija   FOTO:Capri23auto / Pixabay
Piše: Republika.eu

Pandemija koronavirusa, nažalost, ne zaobilazi ni Gradski vrt. Posljednje je testiranje, obavljeno u ponedjeljak, pokazalo da je pozitivan jedan prvotimac NK Osijek, pa i on mora u samoizolaciju kao i njegov suigrač koji je isti nalaz imao početkom prošloga tjedna. Novopozitivni nogometaš osjetio je i odmah prijavio blaže simptome bolesti tako da će određeno vrijeme morati izbivati sa svojih redovitih obveza u smislu treniranja i igranja utakmica. 

"Identitet ni ovaj puta ne iznosimo u javnosti, poštivajući odredbe Zakona o zaštiti osobnih podataka", kažu u NK Osijek.

Testiranje u skladu s propisima UEFA-e

"U Klubu se i nadalje pridržavamo svih propisanih epidemioloških mjera, a još će jedno testiranje biti odrađeno idućih dana. Nakon toga će biti definitivno poznata situacija uoči gostovanja u Puli. Treba istaknuti kako se Bijelo-plavi testiraju i u skladu s propisima te važećim pravilima UEFA-e, što znači da će svaki igrač koji može nastupiti imati potvrdu da je negativan na Covid-19, ne stariju od 72 sata uoči predstojećeg susreta", pojašnjavaju iz kluba. 

Podsjećamo, utakmica s Istrom 1961 na rasporedu je u subotu s početkom u 15 sati.