Osječko-baranjska

CIJEPLJENJE KOD OBITELJSKIH LIJEČNIKA

U Osječko-baranjsku županiju stiglo 13 800 doza cjepiva. Ostatak od ukupno 38 900 doza se očekuje

I dok, obzirom na situaciju s korona virusom svi željno iščekuju spasonosno cjepivo za koje se još uvijek ne zna kada će stići, ono protiv gripe je stiglo. Tako danas su cijeloj Hrvatskoj kreće cijepljenje. No, premda je prijašnjih godina cjepiva bilo i viška ove godine, upravo zbog pandemije korona virusa, interes građana za cijepljenjem je velik. Stoga će se u prvom valu moći prvenstveno cijepiti oni s kroničnim oboljenjima i stariji od 65 godina.

Ilustracija   FOTO:Republika.eu
Piše: Antonija Tomasović / Republika.eu

Ove godine u Hrvatsku bi trebalo stići 460 tisuća dozna cjepiva protiv gripe, a zbog povećanog interesa građana za cijepljenjem naručeno je i dodatnih 130 tisuća doza cjepiva.

A cijepiti se može od jučer, no to neće moći učiniti svi oni koji žele, jer trenutačno je u distribuciji 220 tisuća doza cjepiva, dok će dodatnih 240 trebalo stići u idućih nekoliko tjedana.

U Osječko-baranjsku županiju stiglo je 13 800 doza cjepiva, od naručenih 38 900 doza, pa će se, kako kaže dr. Karlo Kožul, voditelj epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo, prvo moći cijepiti osobe s kroničnim bolestima i osobe starije od 65 godine i za njih je cjepivo besplatno.

Svi ostali koji se žele cijepiti morat će čekati dolazak ostatka cjepiva i za njega će platiti 96,39 kuna.

Na području Osječko-baranjske županije građani će se moći cijepiti isključivo kod svojih obiteljskih liječnika.