Nogomet

ZARAZA BUKNULA U ZAGREBAČKOJ MOMČADI

Odgođena je prva utakmica Prve HNL zbog zaraze koronavirusom: ništa od susreta Osijeka i Lokomotive

Odgođena je prva utakmica Prve HNL zbog zaraze koronavirusom. Riječ je o posljednjoj utakmici 8. kola koja se trebala danas igrati na Gradskom vrtu između Osijeka i zagrebačke Lokomotive, čija su dva igrača pozitivna na Covid-19.

Ilustracija   FOTO:Capri23auto / Pixabay
Piše: Republika.eu / Media Servis

"Nažalost, utakmica osmog kola Osijek Lokomotiva mora se odgoditi. Lokomotiva me izvijestila da imaju dva pozitivna nalaza na test koronavirusa, a još pet igrača, koji su u hotelu, imaju ozbiljne simptome i ukazuju na daljnju zarazu. Da bi se izbjeglo daljnje inficiranje ostalih sudionika utakmice neophodno je utakmicu odgoditi", rekao je za Media servis povjerenik HNL-a Josip Brezni. 

Utakmica će se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu.

‘Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet zaraženih osoba. Odmah je obaviještena nadležna epidemiološka služba koja je dvojici igrača odredila mjeru stroge samoizolacije, a sve sukladno preporukama Stožera Civilne Zaštite RH i radne skupine HNS-a. Čeka se odluka nadležne epidemiološke službe vezano za mjere samoizolacije za bliske kontakte zaraženih,‘‘ priopćili su iz NK Lokomotive.