Nogomet

SVAKOG DANA RASTE...

Na izgradnji stadiona na Pampasu radi se od jutra do mraka. Radove obišao suvlasnik Meštrović u pratnji predstavnika izvođača radova i arhitekta

Na gradilištu Pampas i nadalje se odvijaju stalni radovi na izgradnji novog stadiona NK Osijek. U proteklom ljetnom razdoblju završeni su svi predgotovljeni montažni elementi, takozvani „dvostruki L“ na tribinama Sjever, Istok i Jug. Također, na istim je dijelovima stadiona izgrađena i Sky promenada. Ništa manje važno za istaknuti je činjenica da su završeni grubi armirano-betonski i zidarski radovi na posebnoj energetskoj zgradi u kojoj će biti spremnici za navodnjavanje svih terena, kao i sva plinska i strojarska postrojenja za funkcioniranje budućeg stadionskog zdanja i kampa Škole nogometa NK Osijek. Radove su obišli suvlasnik stadiona i kampa Pampas Ivan Meštrović, Zvonimir Novak, predstavnik izvođača radova i arhitekt Tvrtko Salitrežić.

Radove su obišli suvlasnik stadiona i kampa Pampas Ivan Meštrović, Zvonimir Novak, predstavnik izvođača radova i arhitekt Tvrtko Salitrežić   FOTO:Privatna arhiva
Piše: Republika.eu / NK Osijek / 24sata

Prvotno je bilo planirano da stadion bude gotov do ljeta 2021. godine, ali se Ivan Meštrović potrudio da radnicima zbog pandemije korona virusa da više vremena. Dakle, za dvadeset mjeseci će nogometaši Osijeka imati svoj dom. 

To će bez ikakve sumnje biti najbolji stadion u Hrvatskoj u tom trenutku, piše 24sata.

Uređen je i kanal Pampas

Ono što je trenutno u tijeku odnosi se na montažu pocinčane čelične konstrukcije krovišta tribine Istok, što je lako vidljivo i prolaznicima iz Strossmayerove ulice kao i s biciklističke staze uz drugu stranu gradilišta. 

Nadalje, uređen je kanal Pampas koji će skupljati svu oborinsku vodu unutar stadionskog kompleksa. 

Zapadna građevina napreduje u vidu već gotovih svih armirano-betonskih zidova u prizemlju te je sada u tijeku betoniranje ploče. 

"Bitno je i ovaj puta naglasiti kako se sve odvija planiranom dinamikom, a nadamo se što ugodnijoj zimi bez većih padalina, kakve su bile i posljednje dvije, kako ne bi bilo nekih dužih zastoja uvjetovanih vremenskim neprilikama u razdoblju koje je pred nama", kažu iz NK Osijek.