Nogomet

NOVO POJAČANJE U GRADSKOM VRTU

Josip Vuković potpisao za NK Osijek: ''Došao sam pomoći Osijeku u borbi za sam vrh HNL-a!''

Nogometni klub Osijek i trener i menadžer Nenad Bjelica od svog dolaska predstavili su i četvrto pojačanje, a ukupno šesto ovoga ljeta. Za klub je dvogodišnji ugovor potpisao dosadašnji igrač portugalskog Maritima, inače bivši igrač Splita, Istre i Hajduka Josip Vuković.

Josip Vuković potpisao za NK Osijek na dvije godine   FOTO:Republika.eu
Piše: Dario Andraković / Republika.eu

Samo dva dana nakon nove pobjede u HNL-u u NK Osijeku je opet aktivno. Kako je najavio prošlu srijedu trener Nenad Bjelica doveo je novo igračko ime. Na poziciji zadnjeg veznog, koja je za klub deficitarna, doveo je iskusnog 28-godišnjeg igrača koji je protekle dvije sezone igrao za portugalski Maritimo. 

Josip bi trebao učvrstiti Osijekov vezni red, pa i otvoriti mogućnost Mihaelu Žaperu da igra ofenzivniju ulogu u sastavu.

"Došao sam pomoći Osijeku u borbi za sam vrh HNL-a! Znamo da je NK Osijek ponos cijele Slavonije. Moj je zadatak pokazati se u najboljem svijetlu na travnjaku i izvan njega te opravdati poziv Nenada Bjelice!", rekao je Josip Vuković.

"O Josipu smo čuli same pohvale. Ovdje ne govorim samo o video sažecima njegovih nastupa. Meni je bitno kod dovođenja igrača i kakav je karakter te što može dodatno donijeti ekipi. Kod Josipa je sve to ispunjeno!", kaže trener NK Osijek Nenad Bjelica.

Trener Osijeka istaknuo je i kako će Josip Špoljarić otići na posudbu u Istru s pravom otkupa ugovora, kao i mladi Ćosić koji ide u Rudeš. Otići će na posudbu i desni i lijevi bek Todorski i Marin. Bjelica ističe kako nije  isključena mogućnost dovođenja još jednog ofenzivnog igrača s obzirom da je Eros Grezda zbog ozljede otpao za ovu polusezonu.

Na svim drugim pozicijama Osijek je sada pokriven s dva igrača i ima dovoljnu širinu za ostvarenje visokih ambicija, a ono što je Bjelica istaknuo i ovoga puta, Osijek će se sigurno uključiti u borbu za naslov već ove godine borba bi mogla biti zanimljiva do kraja, a ne kao dosadašnjih sezona kada je Dinamo ligu osvajao s 10-ak i više bodova prednosti.