Republika TV

LJETO NA OSJEČKI NAČIN

Gužve na kultnom osječkom kupalištu ''Željo''

Još jedna ljetna kupališna sezona polako, ali sigurno približava se kraju. No, do tada osječki ljubitelji sunčevih zraka i kupanja barem još ovoga tjedna imat će priliku uživati u ljetu, a mnogi od njih sigurno će osvježenje potražiti i na nekoj od dravskih plaža. Među najpopularnijim je svakako i legendarni osječki Željo, na kojem ovih dana vlada prava gužva.

Piše: Dino Perković / Republika.eu

Subotnje poslijepodne oko dva sata. Nije još špica za popularnu osječku plažu ispod željezničkog mosta, no kupača, ljubitelja sunca i onih koji se odmaraju u hladu ne nedostaje. Čuveni ''Željo'' za brojne je Osječane kultno mjesto koje pohode nerijetko već desetljećima.

Ova pješčana plaža na kojoj ne nedostaje ni hlada, ni sunca popularna je i među mlađim Osječanima. I oni cijene što ovdje nije gužva kao primjerice na Copacabani, a uživaju i u prirodi.

Ljubitelji ''Želje'' ističu kako cijene čistoću ove plaže, kojoj kažu i sami pridonose, jer omiljeno kupalište i sami počiste. Pohvale je dobio i mali kafić koji se ovdje nalazi, no mnogi bi voljeli da se ovdje može kupiti i hrana. No, i bez svega toga ''Željo'' i dalje s pravom nosi epitet kultnog osječkog kupališta.