Nogomet

NAKON REKORDNO KRATKOG ODMORA

Osijek novu sezonu otvara protiv Slaven Belupa

Svega dvije pripremne utakmice stigli su igrači Osijeka odigrati u povijesno kratkom razmaku između dvije sezone elitnog hrvatskog ligaškog nogometa, a pred njima je već nova sezona. Nije bilo puno vremena za sabrati misli nakon posljednjeg kola i ispuštanja kvalifikacija za Ligu prvaka, a kad se još ubroji i odlazak Mirka Marića, Slaven Belupo neće biti nimalo lagan plijen.

Ilustracija   FOTO:Republika.eu
Piše: Branimir Suhić / Republika.eu

Prvu zadaću koju si je osječki strateg zadao za novu sezonu je povratak vjere u poštenje. I dalje su, kaže Ivica Kulešević, svježe rane spornih sudačkih odluka na štetu Osijeka, a u rekordno kratkom roku, svega tri tjedna nakon poraza od Lokomotive i završetka prošle, dolazi nova sezona. Sezona u kojoj su ambicije ponovno visoke, a u koju Bijelo-plavi ulaze oslabljeni za Mirka Marića, najboljeg strijelca.

"Koga nema bez njega se može i mora. Imamo još objektivnih problema s igračima koji su i na kraju prošle sezone bili ozljeđeni. Laslo je tek dva dana u proceseu, Pero Bočkaj nešto duže, nije ni on spreman, najbliže je Grezda koji stvarno dobro radi, trudi se, ali je imao dugačku stanku", kaže trener NK Osijek Ivica Kulešević.

Trener Kulešević kaže kako ipak još nešto vremena do utakmice ime, i kako još nije odredio konačni sastav. Izgledno je kako će se na klupi naći i igrači iz B momčadi koji čekaju svoju priliku.

"Ovo nam je prilika sada dok ne dođu još igrači koje željno očekujemo i pojačanja, da naši mladi igrači na koje se ozbiljno računa u budućnosti kluba da pokažu svoj kvalitet i da vidimo na kog od njih možemo računati u ovoj sezoni", kaže Kulešević.

Utakmica Osijek - Slaven Belupo igra se u subotu u 20 sati i pet minuta u Gradskom vrtu, dok su novo prvenstvo u 20 sati u petak otvorili Varaždin i Gorica. Gorica je bila bolja rezultatom 1:5.