Osječko-baranjska

ODRŽANA U SIMBOLIČKOM OBLIKU

Prva ovogodišnja Osječka ljetna noć samo uz izložbu Pannonian challenge

Iako je prva ovogodišnja lipanjska Osječka ljetna noć nažalost otkazana zbog pandemije korona virusa, ona srpanjska ipak je održana, no, barem što se službenog programa tiče u simboličnom obliku. Osječani su unatoč tome posljednju večer u srpnju u velikom broju proveli na otvorenom, a novu dimenziju manifestaciji dao je Pannonian challenge, ususret kojeg je održana izložba ekstremnih fotografija.

Piše: Dino Perković / Republika.eu

Iako su se Osječani već naviknuli da se njihove omiljene manifestacije i događanja zbog pandemije korona virusa otkazuju ili održavaju uz ograničenja i epidemiološke mjere, zasigurno nisu mogli očekivati da će se Osječka ljetna noć održati u obliku u kojem je održana ovoga puta. 

Naime, iako nije otkazana, osječka Turistička zajednica odlučila se na svojevrsnu virtualnu inačicu ove manifestacije pod Sloganom "Upalite svoj balkON, gužva je OFF" u kojoj su građani sami preuzeli ulogu organizatora. Iz Turističke zajednice poručili su im, naime da sami odaberu način na koji će provesti ljetnu noć, ali uz poštivanje epidemioloških mjera i održavanje sigurnog okruženja. Pozvali su ih i da urede svoje balkone u što maštovitijem stilu, te svoje slike pošalju do nedjeljeu 20 sati, a najkreativnije će i nagraditi.

A poznati osječki festival ekstremnih sportova Pannonian challenge na svoj je način uredio Sakuntala park, i to izložbom fotografija Retrospektive Pannoniana.

Izložba je naravno i svojevrsna najava festivala ekstremnih sportova koji se u Osijeku ove godine održava 21. put, a počinje za deset dana. Organizatori ističu kako ni pandemija korona virusa nije mogla zaustaviti Pannonian, no kako će on ipak, po svemu sudeći biti u nešto drugačijem izdanju.