Osječko-baranjska

NAKON UKIDANJA ''TRAKTORINA''

HDSSB-ov vijećnik Matko Perković traži uklanjanje protupropisno i protuzakonito postavljenih prometnih znakova zabrane kretanja vozilima ukupne mase preko 7,5 tona

HDSSB-ov vijećnik u Općinskom vijeću općine Čeminac, Matko Perković, uputio je na adrese triju ministarstava zahtjev za uklanjanje protupropisno postavljenih prometnih znakova na području Općine Čeminac. Učinio je to nekoliko dana nakon što je inspekcijski nadzor Ministarstva graditeljstva utvrdio kako odluke o nerazvrstanim cestama i visini naknade za prekomjernu uporabu nerazvrstanih cesta, koje je donijelo Općinsko vijeće Općine Čeminac i načelnik Zlatko Pinjuh, nisu u skladu sa zakonom. Sukladno tome, podsjećamo, Ministarstvo je donijelo odluku o njihovoj obustavi.

HDSSB-ov vijećnik Matko Perković traži uklanjanje protupropisno i protuzakonito postavljenih prometnih znakova zabrane kretanja vozilima ukupne mase preko 7,5 tona   FOTO:Republika.eu
Piše: Igor Kovačević / Republika.eu

Zahtjev je poslan Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja, Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture te Ministarstvu unutarnjih poslova.

PROČITAJTEDržava ukinula Pinjuhove ''traktorine''!

"Do sada sam u ime poljoprivrednika, gospodarstvenika i stanovnika Općine Čeminac u više navrata Vaša i druga ministarstva Republike Hrvatske upozoravao na nepravilnosti i protuzakonitosti pri donošenju odluka Općinskog vijeća Općine Čeminac i Općinskog načelnika Općine Čeminac, a vezano uz naplatu korištenja nerazvrstanih cesta i poljskih puteva na području Općine Čeminac, kao i postavljanje prometnih znakova na istima bez zakonom propisanih prometnih elaborata i bez suglasnosti nadležnih ministarstava. 

Dana 30. lipnja 2020. godine Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja uputilo je izvješće Ministarstvu financija, kao i meni obavijest na znanje, o provedenom inspekcijskom nadzoru nad zakonitosti odluka Općinskog vijeća i načelnika. Provedenim nadzorom Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja donijelo je Odluku o obustavi od primjene općeg akta Općinskog vijeća Općine Čeminac - Odluke o nerazvrstanim cestama, te obustavi od primjene Odluke o visini naknade za prekomjernu  uporabu nerazvrstanih cesta, koju je donio Općinski načelnik Općine Čeminac.

Slijedom svega navedenog molim nadležno ministarstvo da naloži Općini Čeminac uklanjanje protupropisno i protuzakonito postavljenih prometnih znakova zabrane kretanja vozilima ukupne mase preko 7,5 tona", navodi Perković u svom zahtjevu.