Nogomet

ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

Atalanta - PSG i RB Leipzig - Atletico Madrid u četvrtfinalu

Voljom ždrijeba određeno je da će Atalanta i PSG te RB Leipzig i Atletico Madrid odlučivati o mjestima za polufinale Lige prvaka, dok će preostala dva četvrtfinalna para biti poznata po završetku odgođenih uzvratnih dvoboja koji su na rasporedu 7. i 8. kolovoza.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu / Hina

Manchester City će na svom stadionu braniti prednost od 2-1 iz prve utakmice protiv Real Madrida, a ukupni pobjednik tog dvoboja će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz sraza Juventusa i Lyona, u kojem će talijanski prvak u Torinu pokušati dostići zaostatak 0-1 iz prve utakmice.

Bayern ima zadatak u Muenchenu obraniti velikih 3-0 koje su donijeli iz londonskog sraza sa Chelseajem, a bude li tako Bavarcima će se u četvrtfinalu suprotstaviti bolji iz dvoboja Barcelona i Napolija u kojem je prva utakmica u Napulju završila 1-1.

Četvrtfinalne utakmice su na rasporedu od 12. do 15. kolovoza, a domaćin svih dvoboja je Lisabon. Utakmice će se igrati na stadionima Benfice i Sportinga.

Određeni su i parovi polufinala, koja su na rasporedu 18. i 19. kolovoza, a ždrijeb je htio da jedna od momčadi iz četverolista Atalanta, PSG, RB Leipzig i Atletico Madrid bude 23. kolovoza u borbi za trofej.

 

Raspored Lige prvaka

Osmina finala - uzvrati (7. i 8. kolovoza)

Muenchen: Bayern - Chelsea  (prvi dvoboj 3-0 za Bayern)

Barcelona: Barcelona - Napoli   (prvi dvoboj 1-1)

Manchester: Manchester City - Real Madrid  (prvi dvoboj 2-1 za Man. City)

Torino: Juventus - Lyon  (prvi dvoboj 1-0 za Lyon)

 

Četvrtfinale (Lisabon, 12. - 15. kolovoza, 21 sat)

ČF 1: Manchester City / Real Madrid - Juventus / Lyon

ČF 2: RB Leipzig - Atletico Madrid

ČF 3: Barcelona / Napoli - Bayern / Chelsea

ČF4: Atalanta - PSG

 

Polufinale (Lisabon, 18. i 19. kolovoza, 21 sat)

Pobjednik ČF 1 - Pobjednik ČF 3

Pobjednik ČF 2 - Pobjednik ČF 4

 

Finalni dvoboj za ovogodišnji naslov pobjednika Lige prvaka bit će odigran 23. kolovoza u Lisabonu na stadionu Benfice, s početkom u 21 sat.