Osječko-baranjska

NEZAKONITE SU

Država ukinula Pinjuhove ''traktorine''!

Inspekcijski nadzor Ministarstva graditeljstva utvrdio je kako odluke o nerazvrstanim cestama i visini naknade za prekomjernu uporabu nerazvrstanih cesta, koje je donijelo Općinsko vijeće Općine Čeminac i načelnik Zlatko Pinjuh, nisu u skladu sa zakonom. Sukladno tome Ministarstvo je donijelo odluku o njihovoj obustavi.

Zlatko Pinjuh   FOTO:STV
Piše: Josip Dubrović / Republika.eu

Takozvane traktorine, zbog kojih su Općina Čeminac i njezin načelnik Zlatko Pinjuh završili u brojnim medijima kao jedinstveni slučaj u Hrvatskoj i definitivno se ukidaju. 

Nakon odluke Visokog upravnog suda takvu odluku donijelo je i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, nakon provedenog nadzora zakonitosti odluka Općinskog vijeća i načelnika Općine Čeminac Zlatka Pinjuha, koji je donio odluku o visini naknade za prekomjernu uporabu nerazvrstanih cesta na području Općine Čeminac.

Protiv toga žalio se HDSSB-ov vijećnik Matko Perković i nekolicina poljoprivrednika, koji su upozoravali na nezakonitost takvih odluka i načelnikovu samovolju te su državnoj upravi i uputili zahtjev za ocjenu njihove valjanosti.