Vukovarsko-srijemska

OBJAVLJEN VIDEO POTRESNOG SVJEDOČANSTVA

Nikola Kajkić: ''Zahvaljujući ovom čovjeku, Srbinu, označili smo mjesto masovne grobnice u kojoj je 10-20 tijela!''

Nikola Kajkić, susprendirani hrvatski policajac, na svom je Facebooku objavio podužu objavu u kojoj navodi kako je, zahvaljujući jednom čovjeku, po nacionalnosti Srbinu koji je otkopavao i zakopavao žrtve ubijene u Veleprometu, označio mjesto masovne grobnice na području Vukovara. U njoj je, navodno, zakopano 10-20 tijela, a po procjeni čovjeka koji je dao obavijest o grobnici, najmađa je žrtva imala između 12 i 13 godina! "Ne podržavam niti jednu stranku i ovo nema nikakve veze sa izborima i sl. ovo je ukaz na nerad i nebrigu!", zaključuje Kajkić.

Nikola Kajkić: ''Zahvaljujući ovom čovjeku, Srbinu, označili smo mjesto masovne grobnice u kojoj je 10-20 tijela!''   FOTO:Facebook
Piše: I.K. / Republika.eu

Postove Nikole Kajkića prenosimo u cijelosti:

"Poštovani prijatelji,

Potaknut savješću i građanskom kao i ljudskom obvezom, kao i željom ovog čovjeka sa slike, danas smo označili mjesto masovne grobnice na području Vukovara, koju je čovjek sa slike otkopavao i zakopavao, te u nju polagao ubijene u Veleprometu, ovo ukazujemo i pokazujemo vjerujući mu da je to mjesto masovne grobnice isključivo sa namjerom pronalaska naših nestalih!

Radi se o čovjeku koji je po nacionalnosti Srbin, ŽN, a koji je meni Nikoli Kajkić još 2017. dao obavijest o ovoj grobnici, ta obavijest je evidentirana kroz policijski zapis, bilješku i do danas nitko nije nažalost po tome postupao niti reagirao, niti ga je po tom pitanju bilo tko iz službi zvao i tražio pomoć, a ovaj čovjek je svjedok i dokaz za nebrigu s obzirom da ga nitko službeno nije zvao da pokaže grobnicu i da se iskopaju tijela naših heroja sve dovoljno govori o našoj inertnosti.

Po izjavi ŽN u grobnici se nalazi između 10-20 tijela, po njegovoj procjeni najmlađa žrtva koju je unutra sahranio je starosti između 12-13 godina.

Napominjem da sam suspendiran od 2018., od tada ne radim policijski posao i nemam ovlasti da postupam, međutim vapaj žrtve i poziv obitelji naših nestalih jači su od svega, stoga volju i želju ovog poštenog čovjeka nisam mogao ignorirati već smo pristupili prokazivanju s pretpostavkom i željom da pronađemo tijela..

Budući da je vapaj žrtve ignorirala koalicijska vlast, a nažalost dok su se službe SOA bavile očitom drugim stvarima, o DORH i njihovoj ažurnosti i ne treba previše trošiti riječi... o propustima u MUP za koje smo sada svi svjesni da postoje više ne vrijedi ni ponavljati, a kao uzrok svjesni smo svi da su politička imenovanja nesposobnih i podobnih na odgovorne funkcije, o čemu neću za sada....

Za kraj, ja se politikom ne bavim, ne podržavam niti jednu stranku i ovo nema nikakve veze sa izborima i sl. ovo je ukaz na nerad i nebrigu!

Uskoro ide i video potresnog svjedočanstva ovog čovjeka!"

Nešto kasnije Kajkić je objavio i video svjedočanstva:
 
"....Šta se u ljudskoj glavi mora dogoditi da ubiješ dijete starosti 12 godina, i to sa 6 metaka pucajući mu u leđa... što, kako, zašto???"