Crna kronika

SLIJEDI DODATNO PSIHIJATRIJSKO VJEŠTAČENJE

Drežnjakov obrat na suđenju: Priznajem samo neke stvari

Suđenje ubojici dvoje djelatnika đakovačkog Centra za socijalnu skrb Andriji Drežnjaku nastavljeno je u četvrtak na osječkom Županijskom sudu gdje je za razliku od prvog dana, kada je priznao krivnju, danas rekao da iz optužnice priznaje samo "neke stvari".

Drežnjakov obrat na suđenju: Priznajem samo neke stvari   FOTO:Vlado Kos / CROPIX
Piše: Republika.eu / Hina

Podsjetimo, Drežnjak je u srijedu priznao ubojstvo socijalne radnice Blaženke Poplašen i pravnika Centra Ivana Pavića lani 9. srpnja. 

Sudski vještak psihijatar Pavo Filaković u iskazu je Drežnjaka ocijenio nestabilnom i agresivnom osobom ispodprosječne inteligencije, ali ne na razini mentalne retardacije, koja je i liječeni alkoholičar.

Dodao je i kako je Drežnjak bio svjestan što radi, znao je da čini zločin i koji su mu ciljevi što dokazuje i plan bijega nakon nedjela. Motiv ubojstva, smatra vještak,  je Drežnjakova zabluda da su ga žrtve varale i da su mu htjeli oduzeti kuću nakon smrti njegovog oca.

Sudska vještakinja psihijatrica Dunja Baraban u iskazu je navela kako je njezina procjena da je Drežnjak osoba koja je u stanju logično promišljati, ali je emocionalno nestabilan. Također je rekla da se na žrtve fokusirao jer je bio ovisan o njima, a da je zločin počinio jer je bio uvjeren da mu rade nešto loše.

Iskaz je dao i Drežnjak, koji je za razliku od prvog dana kada je priznao krivnju, u iskazu rekao da ne priznaje sve što stoji u optužnici, nego samo "neke stvari".

Opisao je događaje toga dana rekavši da je pištolj i metke kupio na tržnici od prodavača voća i povrća i da se u Centar za socijalnu skrb dovezao biciklom, a da na ulazu nije bilo zaštitara. Rekao je i kako je "ušao je u sobu kod Ljubice i Ivana i raspitivao se za svoj slučaj u vezi obiteljske kuće".

"Ivan mi je rekao da mi je jučer sve odgovorio, da sam dosadan i da odem u sud, i tada sam pucao u njega. Otišao sam i do Blaže koja mi je isto rekla da sam dosadan i smijala mi se i onda sam ubio i nju. Ne mogu objasniti zašto sam ih ubio. Radi problema. Više puta sam sanjao kako mi netko nešto objašnjava", rekao je Drežnjak.

Branitelj optuženog Jurica Jurić predložio je dodatno psihijatrijsko vještačenje Drežnjaka što je sudac Davor Mitrović prihvatio.

Iduća sudska rasprava je 24. lipnja.