Crna kronika

BIZARNA SITUACIJA POTAKNULA UHIĆENJA?

Josipa Rimac u autu pronašla ''bubu'', pa sve prijavila policiji!

Ako je suditi po vremenu u kojem su se događale inkriminirane radnje za koje USKOK sumnjiči Josipu Rimac, nekadašnju kninsku gradonačelnicu i dojučerašnju državnu tajnicu u Ministarstvu uprave, a radi se o periodu od početka 2019. godine do 29. svibnja ove godine, istražitelji su je držali pod prismotrom gotovo godinu i pol dana.

Josipa Rimac   FOTO:Ronald Gorsic / CROPIX
Piše: Republika.eu / Slobodna Dalmacija

Tko zna koliko dugo bi tajne mjere praćenja trajale i što bi istražitelji još saznali da se nije dogodila jedna bizarna situacija koja je, očito, ubrzala cijelu operaciju i inicirala uhićenja utjecajne HDZ-ovke i još 12 osoba, piše Slobodna Dalmacija.

Ako je vjerovati napisima Slobodne, Rimac je dva dana prije uhićenja, dakle u srijedu, u svom osobnom automobilu pronašla prislušni uređaj tzv. "bubu".

"Bubu" je, kako doznaje Slobodna, pronašla skrivenu u plastičnom cijelu ispod volana i nemalo se iznenadila kad je to vidjela. Odmah je otišla u policiju prijaviti što je pronašla, a tamo su joj, očito ne znajući da se je u tijeku tajna operacija njihovih kolega iz USKOK-a, potvrdili da se radi o prislušnom uređaju.

Vidjevši da je akcija kompromitirana i da nema više nikakvog smisla čekati, USKOK je pokrenuo val uhićenja tijekom petka, zaključuje Slobodna Dalmacija.