Vukovarsko-srijemska

DEMANTIRALI POJEDINE MEDIJE

Policija: Na jezerima Banja maturanti slavili bez narušavanja javnog reda i mira

Vukovarsko-srijemska policija izvjestila je u nedjelju kako tijekom okupljanja maturanata na vinkovačkim jezerima Banja u petak, nije bilo narušavanja javnog reda i mira niti događaja koji bi ugrožavali sigurnost.

Piše: Republika.eu / Hina

Reagirajući na pisanje pojedinih hrvatskih medija kako se na vinkovačkim jezerima Banja u petak u sklopu spontane proslave završetka srednje škole okupilo nekoliko tisuća vinkovačkih maturanata te je policija neke morala u alkoholiziranom stanju izvlačiti iz jezera, iz PU vukovarsko-srijemske opovrgnuli su takve medijske navode.

"U pojedinim razdobljima na području oko jezera bilo je okupljeno i do 600 osoba. Policijski službenici nisu zabilježili narušavanje javnog reda i mira niti druge događaje koji bi ugrožavali sigurnost ili ukazivali na nedopušteno ponašanje", izvijestila je policija.

Na Facebook stranici Športsko-ribolovnog društva (ŠRD) Banja u subotu je objavljeno kako se prethodne večeri i noći na Banji "okupilo gotovo 2000 mladih, a policajci su iz jezera tijekom noći izvukli i spasili od sigurnog utapljanja najmanje desetak alkoholiziranih djevojka i mladića".