Osječko-baranjska

OD 17. TRAVNJA DO 8. SVIBNJA

Upisi u Dječji vrtić Osijek ove godine putem aplikacije

Prema planu upisa za pedagošku godinu 2020./2021. Dječji vrtić Osijek ima 790 slobodnih mjesta, a upisi za pedagošku godinu 2020./2021. odvijat će se elektroničkim putem.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Osijeka Marija Štambuk Čabaj
Piše: Republika.eu

Najavila je to zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš te objasnila kako roditelji od danas mogu posjetiti mrežnu stranicu Dječjeg vrtića Osijek na kojoj se nalazi aplikacija za upis i informacije o potrebnoj dokumentaciji.

- Još uvijek ne znamo kada će vrtići krenuti s uobičajenim načinom rada jer ovisimo o naputcima, preporukama i mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Prilagodili smo se novonastaloj situaciji i omogućili roditeljima prijavu elektroničkim putem – kazala je Gamoš i dodala kako upisi traju do 8. svibnja, te da su djelatnici Vrtića u svakom trenutku za sve upite na raspolaganju i putem telefona.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Osijeka Marija Štambuk Čabaj pojasnila je upisni postupak rekavši kako se sastoji od tri dijela; prvi dio odnosi se na predaju zahtjeva i upisne dokumentacije, drugi dio obuhvaća inicijalni razgovor pedagoga s roditeljem i djetetom, dok se treći dio postupka odnosi na plaćanje akontacije, potpisivanje ugovora i izdavanje rješenja.

S obzirom na trenutačnu situaciju, Dječji vrtić Osijek zasad će provoditi samo prvi dio upisnog postupka - predaju zahtjeva i dokumentacije putem aplikacije, a preostala dva dijela provest će se kada zdravstvena situacija to bude dopuštala.

- Pozivamo roditelje da prouče pravila o sudjelovanju u cijeni samih programa, da prouče Pravilnik o upisu djece, kao i popis raznih programa koje nudimo kako bi se na vrijeme informirali i pripremili prije samog ispunjavanja aplikacije. Isto tako napominjem da su upisi u kratki program predškole, program koji je trajao dva mjeseca i koji je besplatan, do daljnjega odgođeni, a informacije o upisima u kratki program predškole biti će postavljeni na našoj web stranici u trenutku kada se za to stvore zdravstveni uvjeti - zaključuje Štambuk Čabaj.