Crna kronika

SLAVONSKI ''NOSIĆ''

HDZ-ov načelnik općine Vladislavci i pomoćni sudac elitne skupine HNS-a muljao s povlaštenim kreditom za stan!

Marjan Tomas, načelnik Općine Vladislavci i pomoćni sudac elitne skupine Hrvatskog nogometnog saveza, koji sudi na utakmicama Prve lige, također je, slično kao i u dobro poznatom slučaju Anite Nosić, načelnice Općine Lovreć, muljao s kupovinom stana putem Agencije za pravni promet nekretnina (APN)!

Marjan Tomas, načelnik Općine Vladislavci i pomoćni sudac elitne skupine Hrvatskog nogometnog saveza   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Republika.eu / Telegram

Kako donosi portal Telegram, Tomas koji ima prebivalište u Vladislavcima, što je uvjet da bi mogao obnašati dužnost općinskog načelnika, živi u roditeljskoj kući gdje je prijavio prebivalište. No, u imovinskoj kartici ispunjenoj 20. siječnja ove godine naveo je kako nema boravište, što je netočno, jer u istoj imovinskoj kartici navodi da posjeduje stan u Osijeku

No, da je prijavio kako živi u Osijeku umjesto u Vladislavcima, morao bi odstupiti s funkcije, baš kao Anita Nosić iz Lovreća, jer načelnici po zakonu moraju živjeti u općini koju vode.

Taj je stan na osječkom Sjenjaku Tomas kupio povlaštenim kreditom APN-a u iznosu od 458.800 kuna, podignutom u Hrvatskoj poštanskoj banci (HPB) 2018. s kamatnom stopom od 2,9 posto i rokom vraćanja od 180 mjeseci. Njegova mjesečna rata, navedeno je u imovinskoj kartici, iznosi 3.146,37 kuna, dok mu je plaća općinskog načelnika 8.068,25 kuna neto. Uz to, u imovinskoj je kartici napisao kako je od sportske djelatnosti zaradio još 105.000 kuna.

Stan je veličine je 70,30 metara četvornih, a ima i podrum površine 3,08 m². Vrijednost stana, stoji u njegovoj imovinskoj kartici, procijenio je točno onoliko koliko je u HPB-u podigao kredita: 458.800 kuna.

Iz Agencije za pravni promet nekretnina na Telegramov upit je li načelnik Općine Vladislavci koristio povlašteni kredit APN-a, kratko su odgovorili: ”Ističemo kako je ugovor o subvencioniranju stambenih kredita s gospodinom Tomasom u postupku raskida, a subvencija u postupku vraćanja”.

U razgovoru za taj portal, Tomas je priznao da učinio grešku i da mu je zbog toga žao. Tvrdi kako je grešku uočio tek kada je saznao za slučaj načelnice Općine Lovreć.

Cijeli tekst na portalu Telegram pročitajte OVDJE.