Društvo

U ČEPINU SLUŽENA MISA, NA JUGU II SE IGRAO NOGOMET

40 novozaraženih i jedan preminuli od koronavirusa u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je u proteklih 24 sata potvrđeno 40 novozaraženih koronavirusom, a još jedna osoba je preminula, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Ministar Vili Beroš   FOTO:Jurica Galoic / POOL / PIXSELL
Piše: Republika.eu / Hina

"U Hrvatskoj u proteklom 24-satnom razdoblju imamo 40 novih Covid-19 pozitivnih bolesnika, što znači da ukupno imamo 1222 bolesnika", rekao je novinarima ministar zdravstva Vili Beroš.

Dodao je kao je dosad testirano 11.464 uzorka, od čega 617 u protekla 24 sata.

"Nažalost, imamo jednog preminulog boelsnika u Klinici za infektivne bolesti, riječ je o muškarcu srednje životne dobi koji nije bio ranije bolestan", kazao je Beroš.

Također je izvijestio da imamo 36 bolesnika na respiratorima, što je dva manje nego jučer.

"Hospitaliziranih imamo 372 i oporavljenih 130, što je pet više u odnosu na jučer", istaknuo je Beroš.

Policija: U Čepinu služena misa, dron otkrio da se igra nogomet

Osječko-baranjska policija za vikend je zabilježila nekoliko kršenja mjera Stožera Civilne zaštite, među kojima je služenje mise u crkvi u Čepinu, u blizini Osijeka, a dronom je otkriveno da mladići u osječkom naselju Jug 2 igraju nogomet, izvijestila je policija u ponedjeljak.

Na području policijske postaje Čepin primljena je dojava da se u jednoj od crkava na Cvjetnicu služi misa, a policija je evidentirala 30-ak osoba koje su bile na misi, priopćila je osječko-baranjska Policijska uprava.

Kako su priopćili, o tom su kršenju propisanih mjera obavijestili Državni inspektorat, koji će provesti odgovarajući postupak.

Policija ističe da je bespilotna letjelica u nedjelju popodne u osječkom naselju Jug 2 uočila skupinu mladića koji su na malonogometnom igralištu igrali nogomet.

Brzom intervencijom postrojbe interventne policije mladići su evidentirani i udaljeni s igrališta, a i o tom je obaviješten Državni inspektorat. 

Osječko-baranjska policija zahvalila je svim građanima koji su prošlog vikenda ostali u svojim domovima i poštovali upute Stožera Civilne zaštite, te je ocijenila da je "velika većina  građana ozbiljno shvatila opasnost koja prijeti širenjem koronavirusa".

Upozorila je kako ima i onih koji su prekršili mjere Stožera Civilne zaštite te da policija, u suradnji Civilnom zaštitom Osječko-baranjske županije, provodi nadzor svih javnih površina snimanjem iz zraka pomoću bespilotnih letjelica.

Građanima je poručila da je, unatoč lijepom vremenu, "sada ipak važnije da svi slušamo upute stručnjaka jer ćemo samo tako spriječiti širenje koronavirusa, sačuvati zdravlje ljudi i što prije izaći iz ove izvanredne situacije".