Nogomet

PRILAGODILI SE SITUACIJI

Nogometaši Osijeka su zdravi i redovito treniraju kod kuće

Kao i sve druge, stale su i sportske aktivnosti. I nogometaši Osijeka su se prilagodili situaciji. Treniraju kod kuće po programu stručnog stožera i dobrog su zdravstvenog stanja, izvijestili su iz kluba na izvanrednoj virtualnoj konferenciji za novinare.

dr. Nikica Tole   FOTO:Screenshot Facebook
Piše: Republika.eu / STV

Na utakmice u Gradskom vrtu još ćemo neko vrijeme morati pričekati. Onu protiv pandemije u Nogometnom klubu Osijek nastoje pobijediti društveno odgovornim ponašanjem i slušajući smjernice nadležnih tijela i struke, poručio je klupski liječnik Nikica Tole.

"Upoznati ste da u klubu imamo strance koje smo morali upoznati sa svim pravilima ponašanja zbog razlike u jeziku, a klupske prostorije su zatvorene, dezifincirane  i sve sastanke održavamo online", rekao je liječnik dr. Nikica Tole.

A i komunikacija s igračima se preselila u digitalni svijet što se, kaže doktor Tole, pokazalo dobrim u ovim izvanrednim okolnostima.

"Što se tiče igrača tu nemamo nikakvih problema, svi su zdravi, redovito treniraju kod kuće i ozbiljno i odgovorno su prihvatili situaciju koja je aktualna i moram ih ovim putem pohvaliti jer time su pokazali svoju zrelost i predanost poslu kao i široj društvenoj zajednici", ističe dr. Tole.

Kao što nam je svima savjetovano, tako su i bijelo-plavi pozvani na redovito pranje ruku, na držanje socijalnog razmaka, ali i redovitu tjelovježbu.

"Također dajem im savjete o suplementaciji za podizanje imuniteta koji je prva crta naše obrane i tu se pokazao vitamin D kao jako bitan, zatim beta glukan, cink, percetin koji nam služe za borbu protiv ove pandemije i kao dodatna sredstva u obrani našeg organizma", kaže dr. Tole.

Budite i dalje odgovorni i čuvajte se i svoje bližnje – poručili su iz NK Osijeka uz nadu što skorijeg povratka na travnjak.