Osječko-baranjska

NOVI OBRAT

Parkiranje u Osijeku ipak se neće još naplaćivati!

Novi obrat oko ne(naplate) parkiranja u Osijeku! Kako doznajemo, iz tvrtke Elektromodul ipak su odlučili kako se parking od 1. travnja neće početi naplaćivati. Iz Grada Osijeka pozdravljaju takvu odluku.

Ilustracija   FOTO:STV
Piše: Republika.eu

Na taj način pridružujemo se svima onima koji u ovim vrlo složenim okolnostima za sve naše građane pokazuju solidarnost i daju svoj doprinos., kažu u priopćenju. 

Iz tvrtke Elektromodul navode kako će i nadalje poštivati sve odluke Stožera civilne zaštite Grada Osijeka i sukladno njima prilagoditi svoje poslovanje.

Također, ono što je najbitnije, tvrtka će u radnom odnosu zadržati svih 53 zaposlenika koji rade na tim poslovima, bez obzira na činjenicu što mjesec dana neće ostvarivati nikakve prihode.

Priopćenje je stiglo i iz Grada Osijeka koji pozdravlja današnju odluku Elektromodula, koncesionara naplate parkiranja u Osijeku te najavljuju kako će tvrtku Elektromodul odloboditi uplate koncesijske naknade u razmjeru s trajanjem razdoblja u kojem se parking neće naplaćivati:

"Posebno nas raduje što i Elektromodul ovim činom iskazuje razumijevanje i solidarnost sa svima koji rade u korist olakšavanja trenutne situacije, a posebice što iskazuju snagu i odlučnost da u radnom odnosu zadrže sve zaposlenike koji rade na poslovima naplate parkiranja, njih pedeset i troje. 

Grad Osijek će, sukladno Odluci o preporuci obustave naplate parkiranja, osloboditi Elektromodul od uplate za koncesijsku naknadu u razmjeru s trajanjem navedenog razdoblja", priopćeno je.

[30.03.2020.]

Izvanredna situacija uzrokovana koronavirusom dovela je do nove organizacije javnog gradskog prijevoza, tako da je on dostupan samo djelatnicima nužnih djelatnosti uz predočenje potvrda poslodavaca ili službene iskaznice sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Stožer civilne zaštite grada Osijeka stoga je 23. ožujka donio Odluku kojom se tvrtki Elektromodul, kao koncesionaru daje preporuku da ne naplaćuje parkiranje u trajanju 30 dana, i to kako bi se ostalim građanima omogućio jednostavniji odlazak na posao. po namirnice ili lijekove jer i dalje rade na svojim radnim mjestima, iako nisu proglašeni nužnom djelatnošću.

No, u ponedjeljak poslijepodne odgodio se obrat.

„U današnjim razgovorima koncesionara (Elektromodul) i davatelja koncesije (Grad Osijek) nije postignut sporazum jer koncesionar nije prihvatio preporuku Stožera civilne zaštite, te je davatelja koncesije obavijestio da od 1. travnja nastavlja s redovitom naplatom parkiranja", priopćeno je iz Grada Osijeka, uz napomenu kako koncesionar sukladno Ugovoru o koncesiji ima pravo odbiti preporuku jer u Ugovoru nisu izričito definirane obaveze postupanja u nepogodama poput ove, čije posljedice sada nastoje ublažiti. 

"Jednostrano istupanje iz Ugovora, radi neprihvaćanja preporuke od strane Elektromodula, ipak nije opcija za Grad Osijek jer bi prouzročilo financijsku odštetu koncesionaru u iznosu 6.500.000,00 kuna. U situaciji kada svu snagu usmjeravamo u iznalaženje sredstava za pomoć poduzetnicima i svim ostalima u potrebi, to doista nije prihvatljivo rješenje", naveli su iz Grada Osijeka.