Osječko-baranjska

170 TESTIRANJA U NAJAVI

Troje novooboljelih u OBŽ, nema zaraženih doktora ni medicinskih sestara

Tri nova slučaja koronavirusa zabilježena su tijekom posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji, izvijestio je Stožer civilne zaštite. 36 uzoraka testirano je, a još je 170 u najavi.

Načelnik stožera civilne zaštite OBŽ Goran Ivanović
Piše: Republika.eu

Uskoro bi s testiranjem trebao početi i osječki KBC što će znatno olakšati situaciju. Što se KBC-a tiče, kroz njega je prošlo do sada četrdeset i troje zaraženih, devet ih je trenutačno na ležanju, četvero na respiratoru, a ostali su kod kuće u samoizolaciji, jer ne pokazuju simptome za ležanje u bolnici. Dobra je vijest i što još nemamo "korona-pozitivnih" liječnika i medicinskih sestara, no stotinjak ih je u samoizolaciji. 

Jučer je bilo i šest dojava o kršenju samoizolacije, no policija nije utvrdila nepravilnosti niti kod jednog slučaja. Nakon što su jučer otvorene tržnice u Belom Manastiru, Đakovu i Osijeku, samo u zatvorenom dijelu, u Stožeru najavljuju i otvaranje otvorenog dijela tržnica. 

Iz Stožera su poslali poruku i poljoprivrednicima kako će svi potencijalni problemi oko propusnica uskoro biti riješeni.