Osječko-baranjska

SAJAMSKI VIKEND U GRADU NA DRAVI

Na osječkom sajmu 180 izlagača – ulaz i parking besplatni

Otvorenjem 27. Osječkog proljetnog sajma – sajma poljoprivrede i prehrane i 21. Obrtničkog sajma započela je ovogodišnja sajamska sezona u Osijeku. Tijekom tri dana na njemu će sudjelovati više od 180 izlagača iz sedam županija s područja poljoprivrede, prehrane, obrtništva i trgovine uz brojne popratne sadržaje te obilje gastronomskih delicija.

Na osječkom sajmu 180 izlagača – ulaz i parking besplatni   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Dupkom pun prostor osječke streljane Pampas. Ove godine na Proljetnom sajmu i Obrtničkom sajmu na dvije tisuće četvornih metara zatvorenog i pet tisuća četvornih metara otvorenog prostora nastupa više od 180 izlagača. 

Kako je na otvorenju istaknuo direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović, to svjedoči o važnosti sajmovanja u Osijeku:

"Značaj ove priredbe potvrđuju i mnogobrojna pokroviteljstva. Zahvaljujemo se našim medijskim pokroviteljima i sponzorima, a osobito se zahvaljujemo našim dugogodišnjim vjernim izlagačima na čijoj podršci, partnerstvu i povjerenju punih 27 godina zajednički gradimo i razvijamo najznačajniju specijaliziranu sajamsku priredbu u regiji s temom poljoprivrede i obrtnštva – Osječki proljetni sajam".

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec kazao je kako komora potiče svoje članove da izlažu na ovakvim sajamskim priredbama te pokažu ono najbolje što imaju:

"Sajmovi su prozor u svijet. Ovo je prilika da kupac vidi proizvod, iako su govorili da će virtualni sajmovi jednostavno učiniti da ovakve manifestacije nestanu, to je nemoguće jer još uvijek jedan na jedan razgovor, stisak ruke znači da je posao sklopljen".

Dodao je i kako su u komori zadovoljni što raste broj obrtnika u cijeloj Hrvatskoj, a pogotovo Osječko-baranjskoj županiji. 

Sajam je otvorio pomoćnik ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Damir Juzbašić, koji je poseban naglasak stavio na obrtnički dio sajma, te obrtništvo u cjelini. Istaknuo je kako ministarstvo u suradnji s obrtničkom komorom nastoji potaknuti mlade na bavljenje obrtništvom, te je kazao kako želi na Proljetnom sajmu potaknuti obrtnike u ovom dijelu Hrvatske da se uključe u ovu mjeru.

A i na otvorenju ove sajamske priredbe ponovno je u više navrata istaknuto kako je krajnje vrijeme da se sajam premjesti sa streljane Pampas. 

27. Osječki proljetni sajam te 21. Obrtnički sajam otvoreni su još i sutra i u nedjelju od 10 do 19 sati, a ulaz i parkiranje i ove su godine besplatni za sve posjetitelje.