EU

DVOJE UMRLIH U ITALIJI

Talijanska Vlada izolirala gradove pogođene koronavirusom

Kineske vlasti prijavile su 648 novih slučajeva zaraze, kao i još 97 umrlih od korona virusa diljem Kine. U toj zemlji broj zaraženih sada je gotovo 77 tisuća dok se broj mrtvih približava brojci od 2 500.

Piše: Media Servis

 Nakon što je naglo porastao broj ljudi zaraženih koronavirusom, talijanska vlada odlučila je blokirati pristup gradovima i općinama u kojima ima najviše zaraženih u regijama Lombardiji i Venetu. Tako će se u svojevrsnoj izolaciji naći deset gradova i općina s više od 50 tisuća stanovnika. Broj zaraženih koronavirusom u Italiji porastao je na 76 osoba, uključujući dvoje umrlih. Svjetska zdravstvena organizacija objavila je kako Italija ima najviše zaraženih u Europi. U Njemačkoj je zabilježeno 16 slučajeva, u Francuskaj 12, od kojih je jedan umro, te u Velikoj Britaniji tri slučaja.

Panika se širi diljem svijeta. Izraelske i palestinske vlasti pokušavaju umanjiti strah zbog mogućeg širenja koronavirusa nakon što je otkriveno da su hodočasnici iz Južne Koreje, koji su obišli neka od najpopularnijih mjesta u Svetoj zemlji, pozitivni na koronavirus. Ministarstvo je objavilo plan putovanja grupe i reklo da provode "epidemiološko istraživanje" o mogućem širenju virusa. Naredili su svima koji su bili u bliskom kontaktu s grupom turista da to prijave ministarstvu i ne izlaze iz svojih domova 14 dana. Palestinsko ministarstvo zdravstva je izdalo slične upute za palestinske teritorije.

U Iranu je otkriveno najmanje deset novih slučajeva zaraze, a umrlo je još dvoje ljudi, objavile su u subotu iranske vlasti. Broj zaraženih se time povećao na 29, a umrlo je šestero ljudi.