Crna kronika

ISPITAN U DRŽAVNOM ODVJETNIŠTVU

Osječaninu osumnjičenom za ubojstvo 16-godišnjakinje određen istražni zatvor

Osumnjičeni za ubojstvo 16-godišnje djevojke u Malom Lošinju, 41-godišnji Branko Rafajac ispitan je u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, a potom je doveden kod sutkinje istrage, koja mu je odredila jednomjesečni istražni zavor. Prenosimo priopćenje Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu / Media Servis

"U Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci je, na temelju kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske, ispitan uhićeni hrvatski državljanin (1978.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. točke 2. Kaznenog zakona. (15. 2. 2020.)

Osnovano se sumnja da je 41-godišnji okrivljenik 14. veljače 2020. oko 6,25 sati u Malom Lošinju oštrim predmetom zadao 16-godišnjoj djevojci ubodnu ranu u lijevu gornju stranu prsišta uslijed koje je ona preminula na mjestu događaja. Radi se o kaznenom djelu koje s obzirom na dob djeteta, sukladno Zakonu o sudovima za mladež spada u kaznenopravnu zaštitu djeteta, pa se, temeljem članka 115. stavka 7., u svezi članka 60. stavka 2. i 3. Zakona o sudovima za mladež, bez odobrenja nadležnog tijela ne može objaviti sadržaj i tijek postupka niti odluka donesena u predmetu.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, opasnosti od utjecaja na svjedoke te zbog neometanog odvijanja postupka jer se radi o kaznenom djelu za koje je propisana kazna dugotrajanog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja djela osobito teške (članak 123. stavak 1. točka 2., 3. i 4. ZKP-a)."