Nogomet

''NEĆEMO ŠUTJETI''

Meštrović: Baš me zanima bi li igraču Dinama ili Hajduka tako lako i brzo bila pokazana dva žuta kartona

Ne stišava se nezadovoljstvo u Gradskom vrtu načinom na koji je sudac Marin Vidulin dijelo pravdu u susretu protiv Inter Zaprešića. Osječani ga smatraju najvećim krivcem što na proljetnoj premijeri pred svojim navijačima nisu uzeli planirana tri boda.

Meštrović: Baš me zanima bi li igraču Dinama ili Hajduka tako lako i brzo bila pokazana dva žuta kartona   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Najveća je zamjerka arbitru vrlo rano isključenje Dmitra Lope kojem je Kanfanarac put u svlačionicu pokazao već nakon 15 minuta igre "počastivši" ga dvjema javnim opomenama. U obje odluke Vidulin je imao uporište u pravilima, ali Osječane ne bole toliko pogreške na njihovu štetu koliko tretman i različiti kriteriji u primjenjivanju pravila, piše Glas Slavonije.

Čak niti inače staloženi trener Ivica Kulešević nije izdržao a da ne komentira suđenje, što mu inače nije običaj.

"Ne mogu se oteti dojmu kako smo oštećeni kod tog isključenja Lope. Prelako su mu pokazana ta dva žuta kartona u vrlo ranoj fazi utakmice, što je naravno izravno utjecalo na njezin daljnji tijek", rekao je Kulešević.

O svemu je odlučio progovoriti i klupski predsjednik Ivan Meštrović:

"Ljuti nas što kod hrvatskih sudaca nemamo isti tretman kao naši konkurenti. Baš me zanima bi li igraču Dinama ili Hajduka tako lako i brzo bila pokazana dva žuta kartona. Čisto sumnjam i to je nešto zbog čega nećemo šutjeti. Mislite li da bi Osijeku VAR dosudio tri kaznena udarca? Nisu problem pogreške, one se događaju, ali ako suci nemaju isti kriterij prema svima, onda imamo ozbiljan problem", rekao je Meštrović. te dodao:

"Kada sude Dinamu, suci to čine sa strahom jer pogriješiti na štetu Dinama nosi za njih posljedice. Slično je i u Splitu, samo što je tamo strah izazvan drugim razlozima jer je opće raspoloženje prema arbitrima negativno, a u Rijeci pritisci stižu sa svih strana. I s tribina i s terena. Samo mi u Osijeku, onako ravničarski, pomirljivo reagiramo na neujednačene kriterije sudaca u odnosu prema nama. Smatramo kako smo zaslužili mnogo više respekta kod ljudi u crnom. Pokušali smo te probleme koji nisu od jučer riješiti na institucionalan način, ali to očito ne daje nikakve rezultate."

Izvor: Glas Slavonije