Osječko-baranjska

RODITELJI NA NOGAMA

Policija intenzivno traga za osobom koja u Osijeku mami djecu u automobil!

Osječka policija u četvrtak je zaprimila dojavu o muškarcu koji je "pokušao slatkišima namamiti djevojčicu u svoj automobil", dok se s dva prijatelja iz razreda vraćala kući. Riječ je o učenicima drugog razreda OŠ Tin Ujević u naselju Jug 2.

Ilustracija   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu / Večernji list

Priču su, kako to danas biva, roditelji vrlo brzo podijelili na društvenim mrežama, a ona se brzo pročula gradom.

"Troje djece iz 2. razreda išlo je kućama danas oko 12.30 sati. U jednoj od uličica na potezu između škole i Divaltove ulice zaustavio se automobil. Čovjek u automobilu (sivi Opel), "stariji", ćelav s kosom sa strane (opis jednog od dječaka), zaustavio se, djevojčici ponudio bombone i pozvao ju u auto. Ona je krenula, jedan od dječaka joj je rekao da to ne radi i zaustavio ju. Djevojčica nije ušla. Čovjek u automobilu još se neko vrijeme vozio polako uz njih. Tada je naišla baka jednog od dječaka, nakon čega se čovjek u automobilu udaljio", objavili su roditelji djece uz napomenu kako se navodno isti slučaj dogodio i prije nekoliko dana.

Kako je za Večernji list ispričala i majka jednoga od dvojice spomenutih dječaka, muškarac je, po njihovoj priči, djevojčici rekao "Dođi, imam bombone i odvest ću te kući mami".

Roditelji su se uputili u policijsku postaju, a inspektori su im vrlo brzo pokucali na vrata kako bi razgovarali s djecom. Policija je shvatila sve ozbiljno jer svo troje djece ima istu priču!