Crna kronika

ISTRAGOM UTVRĐENE BROJNE NEPRAVILNOST

Uhićeni vlasnici doma u Andraševcu!

Nakon provedene istrage zagorska policija privela je vlasnike kobnog staračkog doma iz Andraševca.

Požar u staračkom domu   FOTO:Zeljko Puhovski / CROPIX
Piše: Republika.eu / Media Servis

Krapinsko-zagorska policija uhitila je vlasnike doma za starije i nemoćne u Andraševcu u kojem je ovog siječnja u požaru izgorjelo šestero štićenika. 

"Možemo potvrditi kako su uhićene su dvije osobe starosti 48 i 51 godinu zbog sumnje u počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a u vezi kaznenog djela dovođenja u opansost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom", kaže glasnogovornik PU krapinsko-zagorske Zoran Lončar.

Inspekcijskim nadzorom obiteljskog doma za starije i nemoćne u Andraševcu utvrđene su brojne nepravilnosti zbog čega su protiv poslodavca podneseni kaznena prijava Državnom odvjetništvu i optužni prijedlog prekršajnom sudu. Inspekcijskim nadzorom u području zaštite na radu utvrđeno je da poslodavac nije postupao u skladu s propisima zaštite na radu ni tehničkim propisima pa je kazneno prijavljen zbog sumnje da je doveo u opasnost živote i imovinu općeopasnom radnjom i sredstvom. 

Nadzorom inspektora rada u području radnih odnosa utvrđeni su brojni prekršaji, zbog čega je protiv poslodavca prekršajnom sudu podnesen optužni prijedlog.