Svijet

STRAŠNA TRAGEDIJA

Tragični odlazak jednog od najvećih, Kobea Bryanta

Poginuo je Kobe Bryant. Legendarni američki košarkaš i još četiri osobe, među kojima i njegova 13-godišnja kći Gianna, izgubile su život u padu privatnog helikoptera koji se srušio iznad Calabasasa, vlasti kalifornijskog grada potvrdile su tužnu vijest.

Kobe Bryant i njegova kći Gianna izgubili su život u padu helikoptera   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Media Servis

 Svi ljubitelji sporta, ali i šire, jer Kobe je bio više od košarkaša, šokirani su ovom tragedijom. Cijelu karijeru proveo je u „njegovim“ Los Angeles Lakersima s kojima je pet puta osvajao naslov.

Čak 17 puta bio je All-Star, a na vječnoj ljestvici strijelaca nalazi se na četvrtom mjestu. Upravo sinoć preskočio ga je LeBron James, a Bryant je, pokazat će se nažalost svojom posljednjom objavom, još jednom pokazao kakav je velikan izrazivši poštovanje svom najvećem rivalu.

Kobe je dvostruki zlatni olimpijac, s američkom reprezentacijom trijumfirao je u Pekingu 2008. i Londonu 2012. U bogatoj karijeri dogodilo se toliko blistavih momenata, a najviše se pamte 81 poen Raptorsima 2006., što je drugi najveći učinak igrača u jednoj utakmici, i 60 poena na oproštajnoj partiji protiv Jazza.

Bryantovo košarkaško umijeće čak i ne treba dokazivati raznim statistikama i brojkama, dovoljno je reći da je ušao u istu rečenicu s Michaelom Jordanom u raspravi o najboljem igraču svih vremena.

Nakon završetka karijere okušao se i u filmskim vodama i 2016. nagrađen je Oscarom za najbolji kratki animirani film „Dear Basketball“.

Pisao je dječje priče, producirao i podučavao ono što je najbolje znao, košarku. Upravo je zbog te njegove svestranosti ovaj gubitak još i veći.

Iza Gianne i Kobea ostale su majka i supruga Vanessa te još tri maloljetne djevojčice.