Osječko-baranjska

MALVERZACIJE SA UPORABNOM DOZVOLOM

Grad Osijek kazneno prijavio pročelnika iz kvote HNS-a

Kaznenu prijavu protiv jednog od svojih gradskih pročelnika podnio je Grad Osijek, odnosno gradonačelnik Ivan Vrkić. Prema pisanjima medija prijava je podnesena još krajem prošle godine protiv pročelnika Upravnog odjela za urbanizam Dražena Slunjskog, i to zbog navodno protupravno izdane uporabne dozvole.

Grad Osijek kazneno prijavio pročelnika iz kvote HNS-a   FOTO:Prema pisanjima medija prijava je podnesena još kr
Piše: Republika.eu / STV

Prema neslužbenim informacijama u medijima svog pročelnika Upravnog odjela za urbanizam, HNS-ovog Dražena Slunjskog Grad Osijek kazneno je prijavio jer je navodno bez zakonske osnove izdao uporabnu dozvolu za jednu česticu na području Industrijske četvrti. Kako mediji navode, prema zakonu za sve građevine izgrađene do 15. veljače 1968. godine smatra se da su izgrađene na temelju pravomoćne građevinske dozvole, a vrijeme gradnje takve građevine utvrđuje se uporabnom dozvolom. No, građevina za koju je zatražena takva uporabna dozvola u ovom slučaju najvjerojatnije nije u ovakvom obliku bila sagrađena prije 1968., pa za nju nije niti mogla biti izdana ovakva uporabna dozvola.

Kako bi se ona ipak izdala netko je, navodno u Upravnom odjelu za urbanizam prepravio datume na dokumentaciji, koja je nakon što je na nju stavljen potpis Dražena Slunjskog, otišla na potpisivanje u Upravni odjel za gospodarenje imovinom i vlasničko-pravne odnose. Tamo su utvrdili kako se radi o  nezakonitoj radnji, pa je pročelnik odjela Hrvoje Kučan sve prijavio gradonačelniku Ivanu Vrkiću te mu savjetovao da se protiv Slunjskog podnese kaznena prijava, što je Vrkić u ime Grada i učinio.

U medijima se navodi se i kako je Slunjski ovo učinio kako bi navodno vratio uslugu jednom osječkom poduzetniku.

Da je grad podnio kaznenu prijavu protiv svojeg pročelnika potvrdio je i zamjenik gradonačelnika Boris Piližota, no kako je istraga u tijeku nije želio ništa više komentirati.

Kako su izvidne radnje u tijeku službenog komentara trenutačno nema ni iz Općinskog državnog odvjetništva, no mediji tvrde kako su neslužbeno ipak potvrdili da je prikupljanje dokumentacije u tijeku, kao i provođenje izvida kako bi se vidjelo ima li elemenata za podizanje optužnice.