Crna kronika

NAPADAČI UHIĆENI

Napali novinarku Slobodne Dalmacije ispred Kujundžićeve kuće

Četiri muškarca napala su novinarku Slobodne Dalmacije Andreu Topić koja je kod Imotskog jučer išla snimiti tamošnju kuću ministra zdravstva Milana Kujundžića. Kako novinarka navodi, riječ je o bliskim Kujundžićevim rođacima, oštetili su joj automobil, policija je četvorku uhitila i slijedi kaznena prijava.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Media Servis

 "'Nećeš ovdje snimat! Tko ti je dao dozvolu, otkud ti nalog, ova je cesta od ministra, makni auto odavde! Miči se', vikao je i unosio se u lice novinarki Topić jedan od ministrovih bližih rođaka dok je ona nastojala snimiti tamošnju Kujundžićevu kuću, piše Slobodna Dalmacija. Uskoro su stigla još trojica, a dio incidenta novinarka je snimila.

"Znači ovaj mi je sjeo naprijed na auto, ovaj je sjeo iza. Treći mi uporno otvara vrata od auta. Maknite se od mene, maknite mi se od auta, to je moj auto. Osjećam se uznemireno, očajno, tresem se, srce mi lupa. Imam napad panike. Opkolili su mi auto i ne daju mi da se pomaknem".

Nisu joj dali da ode, opkolili joj automobil i pritom ga oštetili, potvrdila je za Media servis Ana Čepić iz splitske policije.

"Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi izišli na teren, uhitili četiri osobe u dobi od 42, 43, 66 i 68 godina. Nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega će danas protiv njih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari", rekla je za Media servis Čepić.

"Ma laže nismo mi ništa, ona je tu došla, a mi smo je samo pitali "oprostite, gospođice, možemo li vam mi kako pomoći!", uvjeravali su uhićeni policiju, piše Slobodna unatoč snimci. Premijer Andrej Plenković sa zagrebačkog Mirogoja, gdje je bio povodom Dana sjećanja na žrtve holokausta, nije htio komentirati slučaj.

"Ne znam to, ali dopustite, na ovom mjestu i u ovom kontekstu ne bih o drugim temama. Bit će danas vremena za druge teme", rekao je premijer.
Predsjednik Sabora Gordan Jandroković također tvrdi da nije upoznat sa slučajem, no ipak je rekao:

"Osuđujem svako nasilje, posebno nasilje nad novinarima. Nažalost u ovom trenutku nemam spoznaja što se točno dogodilo. Mogu samo načelno reći da osuđujem bilo koji oblik nasilja i to mi nije prihvatljivo".

A ministar zdravstva nakon otkrivenih nepravilnosti u imovinskoj kartici oko dvije obiteljske kuće, objavio je novu karticu. Naveo je da mu je pozajmicu od 300 tisuća kuna za kuću na Maksimiru dao Miro Palac, suvlasnik i predsjednik Nadzornog odbora veledrogerije Pharmanet i vlasnik ljekarne Palac. Za spornu kuću u Markuševcu napisao je vrijednost 1,5 milijuna kuna, umjesto starog podatka od 900 tisuća kuna.