Rukomet

KAUBOJI U STOCKHOLMU

Hrvatska protiv Norveške za finale Europskog prvenstva

Hrvatska rukometna reprezentacija u 18 sati igra protiv Norveške u polufinalu Europskog prvenstva. Kauboji su preselili u Stockholm, u kojemu će pred oko 25 tisuća gledatelja u Tele2 Areni pokušati izboriti svoje treće finale na smotri najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

Konferencija za medije polufinalista Europskog rukometnog prvenstva.   FOTO:Ante Cizmic / CROPIX
Piše: Media Servis

 U ovu utakmicu Hrvatska ulazi sa šest pobjeda i remijem u zadnjem susretu sa Španjolskom, dok se Norveška s maksimalnim učinkom i oku ugodnim rukometom isprofilirala kao jedan od glavnih kandidata za osvajanje turnira. U drugom polufinalu u 20:30 sastaju se Španjolska i Slovenija. Luka Stepančić smatra da sve momčadi imaju podjednake šanse da ponesu titulu prvaka Europe, a prokomentirao je i današnjeg protivnika.

„Kako je turnir odmicao tako su četiri najbolje ekipe završile u polufinalu, tako da favorita trenutno nema. Norvežani već par godina, a na ovom turniru posebno dvije-tri stvari rade odlično. Imaju dobru tranziciju, zabijaju visoki broj golova i snažni su u igri „1 na 1“. Međutim, mi smo dobri u obrani, stoga će to biti prava borba“, smatra naš desni vanjski.Za uspon norveškog rukometa u posljednjih nekoliko godina igrački je najzaslužniji Sandor Sagosen, sjajni srednji vanjski jedan je od najboljih igrača na svijetu. No misliti da je on jedina opasnost za Hrvatsku je greška, smatra pomoćni trener Hrvoje Horvat.

„Naravno da smo ga primjetili, znamo tko je Sagosen, ali imaju oni još puno dobrih igrača, ne možeš samo s jednim ući u polufinale. Obrana mora biti gusta, orijentirana prema lopti. Treba nam fanatična borbenost, da nam sijeva iz očiju, Norvežani nas se moraju bojati“, rekao je Horvat.Od 1999. na velikim natjecanjima Hrvatska i Norveška susrele su se 13 puta, Kauboji imaju sedam pobjeda, dvaput je završilo neriješeno, Norvežani su slavili 4 puta. Dodajmo kako će poraženi iz polufinala za treće mjesto igrati sutra u 18:30, dok će se pobjednici u velikom finalu sastati u nedjelju u 16:30. Sve utakmice igraju se u Stockholmu.