Brodsko-posavska

POZNAT UZROK NESREĆE

Na autocesti kod Velike Kopanice jedna osoba poginula, pet ozlijeđenih!

Jedna je osoba poginula, a pet ih je ozlijeđeno u subotu rano ujutro na autocesti kod Velike Kopanice, izvijestili su iz slavonsko-brodske Policijske uprave.

Ilustracija   FOTO:Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Piše: Republika.eu / Hina

Teška nesreća dogodila se oko 4,30 sati na autocesti A3, na južnom kolničkom traku, kod Velike Kopanice.

Ozlijeđene osobe prevezene su u Opću bolnicu u Slavonskom Brodu gdje im je pružena liječnička pomoć.

Prometna nesreća se dogodila zbog nedržanja dovoljnog razmaka

Kako su naveli, utvrđeno je da je do prometne nesreće došlo jer je 57-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, švicarskih nacionalnih oznaka, zbog ne držanja dovoljnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, udario u osobni automobil, pulskih registracijskih oznaka, koji se kretao ispred, a kojim je upravljao 72-godišnjak. Osobni automobil pulskih registracijskih oznaka je od siline udara odbačen unaprijed, te je u nekontroliranom kretanju udario u dva smjerokazna stupića i zaštitnu odbojnu ogradu.

U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradao 52-godišnji državljanin Republike Srbije, suvozač iz osobnog automobila švicarskih nacionalnih oznaka. Pritom je teško ozlijeđen 57-godišnji vozač i 59-godišnja putnica iz istog automobila. Iz osobnog automobila pulskih registracijskih oznaka teško je ozlijeđena 68-godišnja putnica, dok su lakše ozlijeđeni 73-godišnji vozač i 40-godišnja putnica.

Tijekom trajanja očevida policijski službenici su na dionici autoceste kod Velike Kopanice zatvorili promet, preusmjeravajući na čvoru Velika Kopanica – Beravci – Gundinci – Babina Greda.  Nakon završetka očevida u 9 sati, za promet  je otvorena južna kolnička traka autoceste A3 kod Velike Kopanice.

Policijski službenici protiv 57-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.