Rukomet

DRUGI KRUG EUROPSKOG PRVENSTVA

Kauboji sutra s Austrijom, slijede Njemačka, Češka i Španjols

Hrvatski rukometaši saznali su svoje protivnike u drugom krugu Europskog prvenstva.

Hrvatski rukometaši   FOTO:Ante Cizmic / CROPIX
Piše: Media Servis

 Sutra u Beču otvaramo s domaćinom Austrijom u 18.15, u subotu nas očekuje obračun s Njemačkom od 20 i 30, a u ponedjeljak igramo protiv Češke. Posljednja utakmica druge faze EURO-a je za tjedan dana sa snažnom Španjolskom, aktualnim europskim prvakom. Kauboji su jučer odradili u Beču rekuperacijski trening nakon sjajne pobjede nad Srbijom i počeli pripreme za prvi susret nastavka.

"Prvi smo u skupini, idemo dalje, prvi cilj je ostvaren. Idemo sada drugi cilj, koji je mnogo teži i zahtjevniji. Imamo četiri složena protivnika, dva favorita za medalje i imamo dvije reprezentacije domaćina, a svaki domaćin je opasan", rekao je izbornik Lino Červar.Izbornik je ponovno naglasio da će glavnu ulogu odigrati snažna momčad, a ne pojedinac.

"Vidjeli smo da kada igramo složno, disciplinirano i kada se držimo dogovora i taktike te kada djelujemo kao tim, onda stvari idu lakše", istaknuo je Červar.

Dodajmo da je nakon što se ozlijedio Marinio Marić u reprezentaciju pozvan novi kružni igrač Ilija Brozović. Raspored Hrvatske u drugom krugu: Hrvatska - Austrija (četvrtak, 16. siječnja u 18.15 sati) Hrvatska - Njemačka (subota, 18. siječnja u 20.30 sati) Hrvatska - Češka (ponedjeljak, 20. siječnja u 16.00 sati) Hrvatska - Španjolska (srijeda, 22. siječnja u 16.00 sati)