Rukomet

VAŽAN SUSRET PRED KAUBOJIMA

Červar uoči Bjelorusije: Moramo biti disciplinirani

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon uspješnog starta protiv Crne Gore na EURO-u u Grazu se okreće Bjelorusiji. Kauboji su nakon prvog kola prvi na ljestvici i u sutrašnjem dvoboju s Bjelorusijom, koja je svladala Srbiju 35-30, borit će se za vodeću reprezentaciju nakon prvog kruga.

Červar uoči Bjelorusije: Moramo biti disciplinirani   FOTO:Ante Cizmic / CROPIX
Piše: Republika.eu / Media Servis

Najefikasniji protiv Crne gore bili su s četiri zgoditka Zlatko Horvat, Luka Cindrić i kružni napadač Marino Marić, koji upozorava:

"Opasan je to protivnik i bit će za nas težak meč. Moramo svi odigrati jako dobro da dobijemo tu utakmicu. Analizirat ćemo njihove mane i nedostatke da bi za pobjedu okrenuli utakmicu u našu korist", rekao je Marić.

Kapetan Domagoj Duvnjak bio je konkretniji:

"Kuleš i Karalek su im najopasniji, ne podcjenjujući ostatak reprezentacije ali na njih moramo biti maksimalno koncentrirani. Iz šest nula obrane vuku opasnu kontru svih 60 minuta i mi se moramo brzo vraćati u obranu koja mora biti ista kao i protiv Crne Gore", objasnio je Duvnjak.

Izbornik Lino Červar ima formulu kako doći do nova tri boda.

"Protiv njih moramo biti iznimno taktički disciplinirani. Naravno, moramo biti borbeni jer oni imaju jaku tranziciju i kontru i ako to ne radimo teško da ćemo na kraju slaviti, a očekujem i znatnu podršku s tribina od naših navijača", najavio je izbornik.

U našoj A skupini u Grazu sutra od 18 i 15 igraju Crna Gora i Srbija.