Politika

KOMENTAR REZULTATA IZBORA

Prof. Bosanac: '''Sve je hadezeovcima krenulo naopako kada su forsirali kandidatkinju koja je u novom vremenu politički podkapacitirana''

Razumijevanje političkog ponekada je teško za političku stranku koja je cijelu svoju kampanju temeljila na uvjeravanju nacije da su hadezeovci nacija, a ne samo jedna od političkih stranaka Hrvatske, kaže prof. Bosanac.

Piše: Republika.eu

"Predsjednica se podigla iznad svojih političkih i intelektualnih mogućnosti, a Plenković se politikom vratio u prošlost. Zaboravili su da je naša domovina 20 godina kontaminirana i erodirana politikom koja se nije mogla odvojiti od prošlosti. Cijena koju je nacija platila, posebno zbog politike zadnjih 5 godina snažno je naplaćena zaustavljanjem zemlje iza svih država EU, osim Bugarske. Sve je hadezeovcima krenulo naopako kada su forsirali kandidatkinju koja je u novom vremenu politički podkapacitirana, a intelektualno se podigla do razine koja nadmašuje njezine političke sposobnosti. No, držimo se one poznate maksime još od grčkih i rimskih političkih vremena, a ta je: "U politici se nikada ne potkiva mrtvog konja". Upravo se to dogodilo hadezeovcima", kaže profesor Bosanac.