Brodsko-posavska

OLAKŠANE MIGRACIJE DOMAĆEG STANOVNIŠTVA

Na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu pješaci dobili poseban trak

Osobe koje državnu granicu između Hrvatske i Bosne i Hercegovine prelaze pješice u Slavonskom Brodu od ponedjeljka imaju poseban trak, a preko tog prijelaza radnim danima u oba smjera granicu prijeđe oko tisuću ljudi, a vikendom i praznicima do 1800.

Ilustracija   FOTO:Vlado Kos / CROPIX
Piše: HINA

 "Zajedno s policijom sudjelujemo u dijelu organizacije putničkog prometa kojim ćemo domaćem stanovništvu uvelike olakšati dnevne migracije. Kontrola će biti sustavna, zajednički organizirana, a promet će moći neometano teći", rekao je pročelnik Područnoga carinskog ureda u Osijeku Branislav Leko.

Preko graničnog prijelaza u Slavonskom Brodu u prvih devet mjeseci ove godine prešlo je 1,5 milijuna osobnih i 500 tisuća teretnih vozila. Granicu je u tom razdoblju prešlo 4.236.179 osoba. U odnosu prema istom razdoblju prošle godine, po podatcima brodsko-posavske policijske uprave, promet je porastao 3,4 posto.

"Premještanjem prometa pješaka, bit ćemo fleksibilniji u organizaciji linija kojima prometuju vozila. Posebno se to odnosi na promet autobusa jer su se do sada miješali putnici iz autobusa i pješaci, što je otežavalo graničnu kontrolu", rekao je načelnik Uprave za granicu Ravnateljstva policije Zoran Ničeno.

Granični prijelaz u Slavonskom Brodu po veličini je deveti hrvatski granični prijelaz.