Nogomet

DEČKI ZNAJU ŠTO IM JE ČINITI

NK Osijek želi svladati Slaven za najbolji oproštaj od polusezone

Utakmicama 19. kola prve HNL sljedećeg vikenda završit će polusezona za nogometne prvoligaše. Osijek će u Gradskom vrtu ugostiti momčad Slaven Belupa u nedjelju i pokušati se novom pobjedom na najbolji način oprostiti od svojih navijača.

Ivica Kulešević   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Iako ponovno meteorolozi najavljuju maglu, nadaju se svi u klubu pa naravno i najviše gledatelji i navijači kako je ipak neće biti za vrijeme utakmice kao što je bila prošlo kolo i kako će se na najbolji način moći vidjeti dobra igra i pobjeda Bijelo-plavih. 

Neće biti lako protis Slaven Belupa koji se diže u formi pod vodstvom novog trenera, ali Osijek zna što mu je činiti i očekuju se samo 3 boda za kraj polusezone.

"Nadam se da smo u stanju ponoviti igru iz prošle utakmice, posebno drugo poluvrijeme. Nažalost bila je velika magla pa se malo vidjelo, nadam se da ćemo imati bolje uvjete i da će naši igrači uživati u predstavi NK Osijeka. Očekujem dobru završnicu prvenstva, očekujem novu pobjedu iako neće biti ni malo lagano Belupo se digao u posljednje vrijeme sa novim trenerom", kaže trener NK Osijek Ivica Kulešević.

Kulešević ističe kako nema problema sa igračima i svi bi trebali biti spremni osim Jerrya Mbakogua a od prve minute bi mogli nastupiti Pilj i Pero Bočakj u sredini terena. Pobjeda nad Slaven Belupom zaključila bi polusezonu na dobar način iako se naravno od Osijeka očekuje i više i sam Kulešević to priznaje ali kaže kako će se analiza polusezone napraviti poslije utakmice sa Slaven Belupom u stanci prvenstva.

"Nastojat ćemo iz utakmice u utakmicu i u sljedećoj polusezoni se svi popravljati na svim nivoima, objektivno mislim da svi moramo biti bolji i kolektivno i individulano 20 do 30 % da zadovoljimo ambicije NK Osijeka", kaže Kulešević.

Osijek bi s nova tri boda zasigurno ostao uz sam bok klubovima u borbi za drugo mjesto i nakon dosta oscilacija ove jeseni bio bi to dobar kraj godine. 

Iz kluba pozivaju gledatelje i navijače da na stadion dođu malo ranije jer uoči utakmice bit će predstavljeni posebni gosti na stadionu što će biti iznenađenje za publiku. Utakmica Osijek-Slaven Belupo igra se u nedjelju od 15 sati.